Birleşik Krallık'ın efsane jokeylerinden Liam Treadwell, hayatını kaybetti

Birleşik Krallık'ın önemli jokeyleri arasında yer alan ve Şubat 2018'de emekliye ayrılan Liam Treadwell’in evinde ölü olarak bulunduğu bildirildi. Polis, ünlü jokeyin ölümünde cinayet bulgusuna rastlanmadığını açıkladı

Treadwell, Liverpool'daki Aintree Hipodromu'nda düzenlenen Grand Nation koşusunu Mon Mome isimli atla kazanarak tarihe geçmişti / Fotoğraf: Reuters

2009'da Aintree Hipodromu'nda düzenlenen ve Birleşik Krallık'ın en önemli yarışları arasında yer alan Grand Nation koşusunu 1’e 100 veren "Mon Mome" isimli atla kazanan efsane jokey Liam Treadwell, Shropshire'daki evinde yaşamını yitirdi.

Batı Mercia Polisi'nden yapılan açıklamada, Billingsley yakınlarındaki Shropshire'da bir adamın öldüğü ihbar üzerine memurların olay yerine gittiği bilgisi paylaşıldı.

Polisten yapılan açıklamada cinayet bulgularına rastlanmadığı belirtilirken, Tradwell'in ölüm nedeninin henüz bilinmediği aktarıldı.

Treadwell'in antrenörlerinden Venetia Williams, "Bu büyük bir şok. Sanırım hepimiz onun daha iyi bir durumda olduğunu düşündük, geçen yıllarda zor zamanlar geçirdi. Hayatımın en güzel günü olan Mon Mome'la kazandığımız zaferi paylaşmıştık. Yarış kariyerinin büyük bir kısmını burada geçirdi ve bir gü bile birisinin yüzüne gülümsemeden geçmedi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Treadwell'in ailesi adına yayımlanan kısa açıklamada şunlar kaydedildi:

Bu olay yaşandığı için çok üzüldük. Önümüzdeki günlerde kaybımızla başa çıkabilmemiz için herkesin mahremiyetimize saygı duymasını rica ediyoruz.

Birleşik Krallık'ın Sussex bölgesinde doğan Treadwell, kariyeri boyunca 300'den fazla yarış kazanmıştı.

2018 Şubat'ında kariyerini sonlandıran Treadwell, birçok başarıya imza attığı yarış dünyasında "kibar, komik ve cesur" olarak nitelendiriliyordu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU