Müzakere sonuç verdi; polisin Ankara'ya sokmadığı baro başkanları, yanlarına Feyzioğlu'nu almadan Anıtkabir'e ulaştı

Barolar, yapılarının değiştirilmesinin planlandığı yasal düzenlemeye karşı başlattıkları Savunma yürüyüşü’nün ikinci günündeyken İçişleri Bakanı Soylu ile yapılan görüşmeler sonuç verdi

AK Parti’nin ‘çoklu baro’, ‘nispi temsil’ içeren yasa değişikliği hazırlıklarına karşı bulundukları illerden Ankara’ya ‘Savunma Yürüyüşü’ başlatan baro başkanları, dün kent girişinde güvenlik güçleri tarafından engellendi. 

Polis müdahalesini protesto etmek için Ankara'nın girişinde oturma eylemi yapan baro başkanları, geceyi polis tarafından çember altına alındıkları Eskişehir Yolu üzerindeki bir inşaatın şantiyesinde geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baro başkanlarının 24 saati geçen bekleyişi son buldu

Bugün öğlen saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakere sonuç verdi. 

Baro başkanları bu sabah saatlerinde 200 metrelik temsili bir yürüyüş ile Ankara’ya giriş yaptı. Öğlen saatlerinde yürüyüşlerini tamamlayan baro başkanları Anıtkabir’e vardı.

Feyzioğlu korteje alınmadı

Anıtkabir’e Aslanlı Yol üzerinden giriş yapan baro başkanları, protesto ettikleri Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu yürüyüş kortejine almadı.

Baro başkanları ve avukatların programı Anıtkabir ziyareti ile sona erdi. Başkanlar Ankara Barosu ev sahipliğinde toplantı yaparak önümüzdeki dönem yol haritasını belirleyecek.

Barolar Anıtkabir ziyaretlerinin ardından taleplerini TBMM’ye iletmeyi hedefliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU