Soçi, as takımı koronavirüs karantinasında olan Rostov'u tarihi farkla mağlup etti: 10-1

6 oyuncusunda koronavirüs tespit edildiği için tüm takımın karantinaya alındığı Rostov, genç takımıyla çıktığı Soçi deplasmanında 10-1'lik skorla mağlup oldu

10-1'lik galibiyetin ardından Soçi, puanını 27'ye çıkartarak 9. sıraya yükseldi / Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla mart ayında ertelenen ve bu hafta yeniden başlayan Rusya Birinci Futbol Ligi'nin (Premier Lig) ilk günü tarihi bir maça sahne oldu.

6 futbolcusunda Kovid-19 tespit edilen Rostov'da tüm takımın karantinaya alınmasının ardından genç takım oyuncuları Soçi karşısında sahaya çıktı.

Soçi, Premier Lig'in 23. haftasında Fişt Olimpiyat Stadı'nda Rostov'u konuk etti.

 

Sochi-Rostov-AP (4).jpeg
Fişt Stadı'ndaki maç Kovid-19 tedbirleri kapsamında seyircisiz oynandı / Fotoğraf: AP

 

17 yaş ortalamasıyla rakibinin karşısına çıkan Rostov, henüz ilk dakikada Roman Romanov'un golüyle 1-0 öne geçti.

Golün ardından oyunun kontrolünü ele alan Soçi, 6. dakikada Vladimir Abramov'un kendi kalesine attığı golle skora denge getirirken, 15. dakikada Aleksandr Kokorin'le skoru 2-1 yaptı.

Karşılaşmada rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, 44. dakikada Kokorin'in golüyle farkı ikiye, uzatma dakikalarında Zabolotny'nin golüyle ilk yarıyı 4-1 üstünlükle tamamladı.

 

Sochi-Rostov-AP (2).jpeg
Ev sahibi ekipte Kokorin ve Zabolotny 'hat-trick' yaptı / Fotoğraf: AP

 

Maçın ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren Soçi, 47. dakikada Zabolotny, 51. dakikada Kokorin ve 53. dakikada Novoseltsev'in golleriyle skoru bir anda 7-1'e taşıdı.

60. dakikada Zabolotny'nin yerine oyuna giren Dmitri Poloz, 74. ve 86. dakikalarda attığı gollerle farkı 8'e durumu 9-1'e getirdi.

 

Sochi-Rostov-AP (1).jpeg
Rostovlu oyuncular, maçın ilk dakikasında attıkları golden sonra büyük sevinç yaşadı / Fotoğraf: AP

 

Müsabakanın 87. dakikasında sahneye çıkan Nikita Koldunov takımının 10'uncu kendisinin ilk olünü atarak maçın skorunu belirledi.

Maç boyu kalesine gelen 41 şuttan 14'ünü kurtaran ve bir de penaltı çıkartan Rostov'un 2002 doğumlu kalecisi Denis Popov, maçın adamı seçildi. 

 

 

Popov ayrıca, ligdeki kurtarış rekorunun da sahibi oldu.

Alınan bu sonucun ardından puanını 27'ye çıkartan Soçi 9. sıraya yükselirken, 38 puanda kalan Rostov, 4. sıradaki yerini korudu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU