Fernando Muslera taburcu oldu: Bu zor zamanımda yanımda olan tüm ülkeye teşekkür ederim

Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'a 2-0 yenildiği maçta bacağı kırılan ve ameliyat edilen Fernando Muslera, hastaneden taburcu edildi

Fernando Muslera / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın, Çaykur Rizespor ile yaptıkları maçın 15. dakikasında, Milan Skoda ile çarpışması sonucu bacağı kırılmıştı. Muslera, 16 Haziran'da gerçekleşen ameliyatının ardından bugün taburcu oldu.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Sponsor hastanemiz Liv Hospital'da başarılı bir operasyon geçiren oyuncumuz Fernando Muslera, taburcu oldu" ifadelerine yer verilerek, Muslera'nın şu açıklaması paylaşıldı:

Bu zor zamanımda yanımda olan herkese, tüm ülkeye, Galatasaray Kulübü’ne, Galatasaray taraftarlarına, diğer kulüplere, Dr. Yener’e ve Liv Hospital’a çok teşekkür ederim. En kısa sürede tekrar sahaya dönmeyi diliyorum.

 

 

Uruguaylı kaleciyi hastanede Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve eşi Fulya Terim ziyaret etmişti.

Muslera'nın ameliyatını yapan Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, ameliyatın başarılı geçtiğini, herhangi bir sıkıntı ve  komplikasyon yaşanmadan bittiğini belirterek, şöyle konuşmuştu:

Kötü ve şanssız bir sakatlık. Aynı sahada Emre Akbaba da benzer bir sakatlık yaşadı. Hemen hemen aynı sakatlık. Çok güzel bir ekip çalışmasıyla ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda dinleniyor ve iyi durumda. Herhangi bir sıkıntısı yok. Bugün buradayız ama yarın veya diğer gün çıkabileceğiz. Önce kırığın kaynaması, sonra da futbolcunun oynayabilecek düzeye gelmesi gerekiyor. Emre Akbaba örneğinde gördüğünüz gibi beklentimiz 6 ayda dönmesi ama herhangi bir gün vermek doğru değil. Sonuçta Muslera bir kaleci ve belli özellikleri kazanması gerekiyor ancak beklediğimizden önce döneceğini düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çaykur Rizespor deplasmanında tibia ve fibula kemikleri kırılan Fernando Muslera, kariyerinin en ciddi sakatlığını yaşamıştı.

Kariyerinde ilk kez sahalardan bu kadar uzun süre uzak kalacak olan Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen yabancı futbolcusu Muslera, sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı 9 sezonda 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU