Fernando Muslera doğum gününde ameliyat edilecek

Galatasaray, Çaykur Rizespor maçında sakatlanan Andone'nin sağ diz iç yan bağında tama yakın, ön çapraz bağında ise kısmi yırtık tespit edildiğini, tibia ve fibula kemikleri kırılan Muslera'nın ise yarın ameliyata alınacağını bildirdi

Fernando Muslera, Galatasaray'da forma giydiği süre boyunca 14 kez kupa sevinci yaşadı / Fotoğraf: İHA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Kulübü, Çaykur Rizespor ile oynadıkları maçta sakatlık geçiren futbolcuları Florin Andone ve Fernando Muslera'nın durumuyla ilgili açıklama yayımladı.

 

 

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıkalada, Florin Andone'nin durumuyla ilgili şunlar kaydedildi:

Oyuncumuz Florin Andone’nin yapılan MR tetkikleri sonucu; sağ dizde darbeye bağlı ileri esneme sonucu iç yan bağında tama yakın, ön çapraz bağında ise kısmi yırtık tespit edilmiştir. Tedavisinin detayları oyuncunun sözleşmeli olduğu Brighton Kulübü ile yapılacak olan istişare sonrası planlanacaktır.

Açıklamada bacağı kırılan takım kaptanlarından Fernando Muslera ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Tibia ve fibula kırığı teşhis edilerek bugün ön hazırlıkları yapılan oyuncumuz Fernando Muslera’nın ameliyatı yarın sabah gerçekleşecektir.

16 Haziran 1986 doğumlu olan ve doğum gününde ameliyata girecek Fernando Muslera'nın ameliyatını kulüp doktoru Yener İnce'nin yapacağı bildirildi.

 

Fernando Muslera-İHA.jpg
Fernando Muslera, Rizesporlu Skoda ile girdiği mücadele sonucu sakatlanmıştı / Fotoğraf: İHA

 

Kariyerinin en uzun sakatlığı

Çaykur Rizespor deplasmanında tibia ve fibula kemikleri kırılan Fernando Muslera, kariyerinin en ciddi sakatlığını yaşadı.

2011-12 sezonu öncesinde Lazio’dan transfer edilen Fernando Muslera, İtalyan ekibindeki en uzun süreli sakatlığı ayak bileğinden yaşamış ve 15 gün sahalardan uzak kalmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Galatasaray’da oynadığı 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında sakatlık yaşamayan Uruguaylı file bekçisi, 2013-14 sezonunda oynanan Konyaspor mücadelesinde ise ilk uzun soluklu sakatlığını yaşadı. Ayak parmağı kırılan başarılı kaleci, 1 ay sahalardan uzak kaldı. 

Sarı-kırmızılı ekipte daha önce omuz, diz, kalça, parmak ve kafa tası gibi farklı bölgelerden sakatlık yaşayan ancak maksimum 10 günde sahalara geri dönen Muslera'nın 6-8 ay arası sahalardan uzak kalacağı belirtiliyor.

Kariyerinde ilk kez sahalardan bu kadar uzun süre uzak kalacak olan ve Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen yabancı futbolcusu olan Muslera, sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı 9 sezonda 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU