İstanbul’da gerçekleşecek Libya ve İdlib zirvesi ileri tarihe ertelendi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov arasında telefon görüşmesi yapıldığı ve toplantının ileri bir tarihe ertelendiği kaydedildi

Fotoğraf: AA

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un katılımıyla bugün İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan görüşme ileri bir tarihe ertelendi.

Libya ve İdlib konusunun görüşüleceği toplantının ertelenmesine ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı’dan yapıman açılamada, "İki ülke bakan yardımcıları arasındaki temas ve görüşmelerin önümüzdeki dönemde devam etmesi kararlaştırılmıştır" denildi. 

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımızın Rusya Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov’la bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, iki ülke Bakan Yardımcıları arasındaki temas ve görüşmelerin önümüzdeki dönemde devam etmesi kararlaştırılmıştır. Bakanlar düzeyindeki görüşmeler ise ileri tarihte gerçekleştirilecektir."

Libya ve İdlib görüşülecekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinden sona bu toplantı planlanmıştı. 

Toplantı bugün İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda görçekleşecekti. Bu toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Soygu ile Libya ve İdlib konusunu ele alacaklardı. 

Bakanlıkta yapılan açıklamada "Bakanlar düzeyindeki görüşmeler ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir" denildi ancak tarih belirtilmedi. 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU