48 eski asker, siyasetçi ve bürokrattan “HDP Kapatılsın” kampanyası

Aralarında eski general, bürokrat ve siyasilerin olduğu 48 kişi “HDP Kapatılsın” kampanyası başlattı. Bildirinin imzacıları arasında işadamı Ethem Sancak da var

Eski asker, bürokrat ve siyasetçilerden oluşan 48 isim bir bildiri yayınlayarak Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılmasını istedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 20. Dönem Başkanvekili, Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan tarafından kamuoyuna duyurulan bildiride, “Hangi gerekçeyle olursa olsun hiçbir siyasi parti, Anayasayı ve yasaları açıkça çiğneme özgürlüğüne sahip değildir” denildi.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizin bütün imkanlarıyla bölücü terörle mücadele ettiği koşullarda, terör örgütünün kurduğu ve yönettiği bir partiye yasal zemin sağlamak sürecin ruhuna uygun değildir. 

HDP kapatılmalıdır. HDP bölücülerin, terörist ve terör destekçilerinin ve Anayasaya aykırı faaliyetlerin odağı haline gelmiştir. Anayasa, böyle bir yapının demokratik hukuk devleti kurumları içinde siyasi parti olarak serbestçe faaliyette bulunmasına cevaz vermemektedir. Anayasa ve Siyasi Partiler Kanununda öngörülen yaptırımların uygulanmasında ihmal göstermek ve bu durumun sürüp gitmesine göz yummak, Millet ve tarih önünde ağır bir sorumluluktur.

HDP’nin kapatılması için yasaların kendilerine sorumluluk yüklediği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını, Hükümeti ve TBMM’de grubu bulunan partileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Aydınlık, kampanyayı sahiplendi

Doğu Perinçek’in Genel Başkanlığını yaptığı Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık gazetesi bildiriyi bugünkü manşetinden “HDP Kapatılsın” başlığıyla duyurdu.

HDP’nin kapatılmasını isteyenler arasında işadamı Ethem Sancak da var. Sancak daha öne hakkında kapatma davası açılan AK Parti’de MKYK üyeliği yapmıştı.

Haberde, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annelerin ve şehit ve gazi derneklerinin de bilgiye imza attığı belirtildi.

Bildiriye imza atan isimlerin bazıları şöyle:

Eski 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu, 24. Dönem Milletvekili Özcan Yeniçeri, eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, eski Vali Erol Çakır, eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Yıldırım Gencer, Avukat Ceyhan Mumcu...


Aydınlık

DAHA FAZLA HABER OKU