TOGG duyurdu: Yerli otomobil, Yatırım Teşvik Belgesi'ni aldı

Bursa’da kurulacak fabrika için ÇED raporu olumlu sonuçlanan TOGG, bugün de Yatırım Teşvik Belgesi aldığını duyurdu

Fotoğraf: AA

Geçen salı Bursa’da kurulacak olan fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu sonuçlanan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, bugün de Yatırım Teşvik Belgesi alındığı açıkladı.

Alınan belgeyle çalışmaların daha da hızlanacağını vurgulayan TOOG, sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

ÇED Olumlu Raporu ardından faaliyetlerimizi daha da hızlandıracak Yatırım Teşvik Belgesi’ni de aldık. Türkiye’nin mobilite ekosistemini oluşturmak üzere çıktığımız #YeniLigeYolculuk hız kesmeden devam ediyor. Ülkemize hayırlı olsun.

 

ÇED raporunu olumlu olarak almıştı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen Türkiye'nin Otomobili yatırımı, Bursa'nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu olumlu olarak almıştı.

22 milyar liralık yatırım

Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak olan fabrika, toplam 22 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilecek.

Doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika, tamamlanıp üretime geçtiğinde Avrupa'nın ilk geleneksel olmayan (bünyesinde içten yanmalı araçlar üretmeyen) elektrikli araç üreticisi olacak.

Üretimine öncelikle tüzde 100 elektrikli C segmentinde bir SUV'la modeliyle başlanacak. Üretim daha sonra yüzde 100 elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU