Salgınla mücadelede 20 doktorun hayatını kaybettiği Yemen’de Kovid-19 için tahsis edilen hastaneler doldu

Yemen’de 10 Nisan'dan bu yana yeni tip koronavirüs ile mücadele eden 20 doktor hayatını kaybetti. UNDP Yemen Koordinatörü Auke Lootsma da ülkede Kovid-19 hastaları için tahsis edilen 38 hastanede sedyelerin tamamen dolduğunu söyledi

Yemen’de Kovid-19 için tahsis edilen hastaneler doldu / Fotoğraf: AP

Yemen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdurrakib el-Haydari, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, ülkenin farklı kentlerinde 10 Nisan'dan bu yana koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden 20 doktorun hayatını kaybettiğini belirterek, enfekte olan bazı doktorların tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

Enfekte olan doktorların sayısına ilişkin bilgi vermeyen Haydari, bazılarının ise iyileşerek taburcu edildiğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyonlarca insan kıtlığa maruz kalabilir

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Yemen Koordinatörü Auke Lootsma, Yemen'de Kovid-19 için tahsis edilen 38 hastanede sedyelerin tamamen dolduğunu, Yemenlilerin savaş, kıtlık, kolera, sıtma ve dang humması gibi salgın hastalıklarla da boğuştuğunu açıkladı. 

Lootsma, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'de son olarak Kovid-19 nedeniyle 65 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının 283'e yükseldiğini belirtti.

"Yemen'de koronavirüs hastaları için tahsis edilen 38 hastanede sedyeler tamamen doldu." ifadelerine yer veren Lootsma, salgın nedeniyle milyonlarca kişinin kıtlığa maruz kalabileceği uyarısında bulundu.

Gerçek rakamlar daha yüksek

Lootsma, kötü sağlık şartları başta olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle enfekte olanlar ve ölümlerin gerçek sayısının ilan edilen resmi rakamlardan çok daha yüksek olabileceğini vurgulayarak, "Yemenliler Kovid-19 hastası olduğunun farkına varmadan evde hayatını kaybediyor ve sevdiklerine bu şekilde bulaştırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler'e göre dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU