Eski AK Partili vekil Ocaktan: Ufukta baskın seçim var

“Öyle anlaşılıyor ki DEVA ve Gelece Partisi’nin önünü kesmek için hızlı bir takvim işletilecek”

Fotoğraf: AA

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, siyasette yaşanan son gelişmeleri değerlendirdiği yazısında “Ufukta baskın seçim var” yorumunu yaptı.

Yazısına “İktidar fevkalade yorgun ve bu haliyle 2023’e kadar gidebilmeyi göze alması pek mümkün gözükmüyor” ifadeleriyle başlayan Ocaktan, şunları söyledi:

Zira 2023’e ulaşabilmesi için güçlü iyimserlik rüzgarları estirecek ve herkesi iyi hissettirecek hamleler yapması gerekiyor.

Oysa bırakın iktidarın yeni hamleler yapmasını, corona öncesi finansal anlamda ciddi kriz hali yaşayan ekonominin, salgın sonrasında komaya girmesini nasıl önleyecek bu konuda bir umut ışığı henüz ortalarda yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen hafta yaptığı açıklamaları “erken seçim ilan eder nitelikte” olarak değerlendiren Ocaktan, şöyle devam etti:

Bu açıklamada MHP lideri, son derece tedirgin bir ifadeyle DEVA ve Gelecek Partisi’nin durdurulması için Eylül ayında acilen yasal bir düzenleme yapılması çağrısında bulunmuştu. Nitekim çağrı karşılık buldu, AK Parti Grup Başkan vekili Naci Bostancı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MHP ile bu konuda bir hazırlık yaptıklarını söyledi. Muhtemelen hazırlıklar bayramdan sonra hız kazanacak.

“Erken seçim de nereden çıktı?” diye soranların meseleyi daha iyi anlamaları açısından yasal düzenlemenin özellikle Eylül’de yapılması talebine dikkat çekmek gerekiyor. Öyle anlaşılıyor ki iki partinin önünü kesmek için hızlı bir takvim işletilecek. Bunun anlamı, ufukta baskın seçim var demektir. Çünkü DEVA ve Gelecek Partisi’nin seçimlerde alternatif oluşturma ihtimali Cumhur İttifakı’nın korkularını tetiklemiş bulunuyor.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU