Midsommar'daki meşhur kıyafet açık artırmada yaklaşık 440 bin liraya satıldı

Elbisenin ’10 bin yapma çiçekten’ meydana geldiği ve yaklaşık 13 buçuk kilogram ağırlığında olduğu bildirildi

Ari Aster'in yönettiği film, pek çok festivalde yarışmıştı (A24)

2019 tarihli folklorik korku filmi Ritüel’de (Midsommar) Florence Pugh’un giydiği çiçekli elbise, açık artırmada 440 bin Türk lirasının üstünde bir fiyata satıldı.

Geçen ay, dağıtım şirketi A24’ün küresel koronavirüs salgını sırasında desteğe ihtiyacı olan hayır kurumlarına bağışta bulunmak için Uncut Gems ve Euphoria'nın da aralarında bulunduğu çeşitli film ve TV programlarının dekorlarını müzayedeye çıkaracağı duyurulmuştu.

Açık artırmadan elde edilen gelirin New York merkezli 4 hayır kurumuna bağışlanması planlanıyordu: New York İtfaiye Vakfı (FDNY Foundation), New York için Gıda Bankası (Food Bank for New York City), New York Sağlık ve Hastaneler Kurumu (NYC Health and Hospitals) ve Queens Toplum Merkezi.

Açık arttırmaya dahil edilen eşyalardan biri, Pugh’un Ritüel’de Mayıs Kraliçesi olarak taçlandırıldıktan sonra giydiği abartılı çiçek demetiydi.

10 bin yapma çiçekten meydana gelen ve yaklaşık 13 buçuk kilo ağırlığında olan elbiseye; unutmabeni çiçekleri, ıtırşahiler, düğünçiçekleri ve peygamber çiçekleriyle bezeli, sivri uçlara sahip bir taç eşlik ediyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

A24’ün internet sitesinde takımın 65 bin dolarlık (yaklaşık 440 bin TL) son teklifle satıldığı belirtiliyor.

Eşyayı almak isteyen 5 teklifçi oldu ama neticede Akademi Film Müzesi kazandı.

Los Angeles, Kaliforniya’da bulunan müze, açık arttırmadaki galibiyetini sosyal medyada duyurdu.

Kuruluş, “Son satın alımımız, Ritüel filminin 10 bin yapma çiçekten yapılmış Mayıs Kraliçesi elbisesini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Mayıs Kraliçesi elbisesinin satışı doğrudan New York İtfaiye Teşkilatı’nın resmi kar amacı gütmeyen kuruluşu FDNY Foundation'a yarar sağladı.

A24, “New York kenti ve itfaiye teşkilatı daha önce hiç görülmemiş bir zorlukla karşı karşıya. Kovid-19 Acil Durum Fonu’na yapılan bağışlar, bu küresel salgından kötü etkilenen teşkilat mensupları ve ailelerine doğrudan  destek olacak” ifadesini kullandı.

A24 çiçekli takımın yanısıra Ritüel’den başka bir dizi eşyayı daha açık arttırmaya çıkardı.

“Ritüel Harga Koleksiyon Malları” başlıklı koleksiyonda yer verilen diğer eşyalar arasında 4 bin 750 dolarlık (yaklaşık 32 bin TL) son teklife satılan ayı başlığı; 15 bin dolarlık (yaklaşık 101 bin TL) son teklife satılan Mayıs Kraliçesi tacı ve 10 bin dolarlık (yaklaşık 68 bin TL) son teklife satılan son darbe çekici de bulunuyor.

A24'ün açık arttırmasıyla ilgili bir Instagram gönderisinin altına yorum yapan Pugh, Mayıs Kraliçesi elbisesini giymenin nasıl bir his olduğunu betimledi.

Oscar adayı olan oyuncu, şöyle yazdı:

Bu çiçek elbisesinin içinde saatler geçirebileceğinizi bildirmeliyim. Verdiğiniz paraya değecek!
Onu giyerken oturabilirsiniz, uzanabilirsiniz, yağmurdan korunabilirsiniz. Eminim lazımlığınız varsa çişinizi bile yapabilirsiniz! Çıkarmaya çalışırken bol şans...


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU