Elbise dolabında iç çamaşırıyla yakalanan hırsızın görüntüleri yayımlandı

Bir dükkanın sigara dolabına zorla ulaşmaya çalışan soyguncu, suçunu itiraf etti

Polisin görüntü kayıtları, bir aydır kanundan kaçan bir hırsızın, üzerinde sadece külotla gardropta saklanırken yakalandığını ortaya çıkardı.

Mahkemeye sunulan bilgiye göre, 29 yaşındaki Asley Bowen Aralık ayında Birleşik Krallık'ın Staffordshire bölgesindeki Endon köyünde bir kooperatife zorla girdi ve sigara çalmaya çalıştı.

Dükkan tezgahının üzerinden atlayan Bowen, dükkana zorla girmek için kullandığı levyeyle sigara dolabının kapağını açmaya çalıştı.

Birkaç başarısız denemenin ardından avuç taşlama makinesiyle rafı açmayı deneyen hırsız yine başarısız olunca aletle dükkan içindeki bir ATM'yi açmaya girişti.

Soyguncu dükkandan eli boş ayrılmasına rağmen ciddi zarara yol açtı ve 18 Ocak'ta Staffordshire, Bentilee'de bir adresteki gardropta polis memurları tarafından yakalanana kadar aylarca saklandı.

Staffordshire Polisi'nin Suç Soruşturma Bürosu'ndan polis memuru David Stubbs, "Bowen dükkandan sigara alma çabalarında ısrar etti ama biz de onu yakalama gayretimizden vazgeçmedik" dedi.

Suç işleyenler adalete teslim edilecek.

11 Mayıs'ta Stoke-on-Trent Kraliyet Mahkemesi'nde hüküm giyen 29 yaşındaki adam; 28 Mayıs 2019'da işlediği fiziksel saldırı, mülke zarar verme, soygun, tehlikeli araç kullanma, ehliyetsiz trafiğe çıkma ve sigortasız trafiğe çıkma suçlarını kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bowen ayrıca, 18 Ocak'ta polis memurunun görevine engel olduğunu kabul ederek bu suçtan da ceza aldı.

Hırsız, soygun için 18 ay, mülke zarar verme nedeniyle de 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bowen aynı zamanda, farklı bir suçla bağlantılı olarak tehlikeli araç kullandığı gerekçesiyle 10 ay ceza aldı ve 27 ay trafikten men edildi. Ayrıca 27 ay sonra trafiğe dönmek istediği durumda daha uzun süreli bir ehliyet sınavına tabi tutulmasına karar verildi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU