İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle görevden uzaklaştırılan hakim: Geri adım atmam. Vatan kimsenin tekelinde değil

Ölüm orucunda hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için attığı tweet yüzünden görevden alınan Ayşe Sansu Pehlivan, “Çapulcu kesim aydınları hedef alıyor. Geri adım atmam. Vatan kimsenin tekelinde değildir” dedi

Grup Yorum üyesi ibrahim Gökçek'in ölüm orucunu bıraktıktan 2 gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını yitirmesinin ardından attığı tweet için görevden uzaklıştıralan İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sansu Pehlivan geri atmadı. 

"Ölümü, kavgayı mı savunsaydım?"

Kararla ilgili olarak Cumhuriyet gazetesinden Mehmet İnmez'e konuşan Pehlivan, şu ifadeleri kullandı: 

Kamuoyunun linç kampanyasının nelere mal olduğunu görmüş olduk. Bir kesim, bizim gibi aydın, demokrasi ve insan hakları diyen insanları yok etmek için elinden geleni yapıyor. Çapulcu kesim aydınları hedef alıyor. Maalesef birileri onların oyuncağı oluyor. Ben burada geri adım atmam, çünkü benim düşüncem yanlış değil. İnsan haklarını ve yaşamı savundum. Ölümü, kavgayı mı savunsaydım? İnsan ve aydın olarak yaşam hakkını savunmak zorundayım.

“Düşüncemden vazgeçemem”

Hiç gerekçe olmadan 3 ay boyunca tedbiren görevden alınmasından dolayı şaşkın olduğunu belirten Pehlivan, Tabii ki bu karar bana ve benim gibi düşünenlere gözdağı vermek. ‘Konuşmayın, susun’ diyorlar. İnsan olarak bunu söyledim. Bu düşüncemden vazgeçemem. Söylemlerim yanlış değil. Ölümler üzerine söylenen bir cümle. HSK’nin bulunduğu durum çok vahim. Aslında bu durum tartışılmalı”

"Türküler kimseye zarar vermez"

İzmir Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, Grup Yorum üzerindeki yasakların kaldırılması talebiyle başlattığı ölüm orucuna 323. günde son  veren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gökçek'le ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulunmuştu. Gökçek’in ölümünden önce, “Türküler kimseye zarar vermez, İbrahim Gökçek yaşamalıdır” paylaşımında bulunan Pehlivan, Gökçek’in yaşamını yitirmesinin ardından, Gökçek için açılan etikete, “Ölüm adın kalleş olsun” notunu bırakmıştı. 

Bu mesaj üzerine Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlatmış, Pehlivan üç ay görevden uzaklaştırılmıştı.  

 

Independent Türkçe / Cumhuriyet

 

DAHA FAZLA HABER OKU