Pearl Jam'in videosunda rol alan Greta Thunberg falcı olup geleceği tahmin etti

İklim değişikliği aktivisti, rock grubunun karamsar klibinde falcı olarak tasvir ediliyor

Pearl Jam, “Retrograde” adlı parçası için çektiği yeni animasyon videosunda Greta Thunberg'e yer verdi. Thunberg videoda iklim değişikliğine dair vahim uyarılarda bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Retrograde”, Pearl Jam'in bu yıl piyasaya sürüldükten sonra olumlu eleştiriler alan son albümü Gigaton'da yer alıyor.

Videoda bir falcıyı ziyaret eden adam kristal küreye baktıktan sonra yükselen denizin New York şehrini sarması ve alevlerin Avustralya kırsalını yok etmesi gibi bir dizi iklim değişikliği felaketine şahit oluyor. Daha sonra falcının Thunberg olduğu ortaya çıkıyor.

Videoda Pearl Jam üyeleri eşleşen tarot kartları olarak yer alıyor. Grup “Quick Escape” parçası ve “Dance of the Clairvoyants” videosu da dahil "Gigaton" adlı albümünde gezegenin geleceğine ilişkin bir dizi uyarıda bulunuyor.

The Independent'ın Gigaton incelemesinde şu ifadeler yer alıyor:

Grup herhangi bir formülden çok içgüdülerle yönlendirilmiş gibi görünüyor fakat sürpriz final parçası 'River Cross'a ön ayak olan bazı şahane süslemeler (Take the Long Way'deki zorlu gitar solosu, Retrograde'deki ürpertici sentetik dalgalanmalar) var.

Bu noktada Vedder'in enerjisi, uzun bir yolculuğun sonuna varmış misali, çöküyor gibi görünüyor. Orgun borularından yayılan sesin üzerine hırıltıyla, 'Bu rüyanın sonsuza dek sürmesini istiyorum' diyor. 'Bu, bütün geleceklerin öldüğü bir yalan olsun'. Orkestrasyon güzel ama belirsiz tek bir titrek çizgi üzerinde kendini tamamlıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU