Ferdi Tayfur'a oğlundan böbrek nakli yapıldı

Bir süredir diyaliz tedavisi gören Ferdi Tayfur, Antalya'da böbrek nakli oldu. 75 yaşındaki sanatçı, oğlunun böbreğiyle ikinci hayatına başladı

Fotoğraf: AA

Diyaliz tedavisi gören ünlü sanatçı Tayfur, iki hafta önce Antalya'da özel bir hastaneye başvurdu. Burada gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra Tayfur'a, 55 yaşındaki oğlu  Timur Turanbayburt'un böbreği nakledildi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Tayfur'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Böbrek naklini gerçekleştiren hastanenin Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, sosyal medya hesabından, acil ameliyatlar dışında ara verdikleri böbrek nakli programına kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

Herkesi organ nakline davet eden Demirbaş “10 gün önce böbrek nakli yaptığımız ve 5 gün önce taburcu ettiğimiz duayen sanatçı Ferdi Tayfur'un sağlık durumu gayet iyi ve böbrek fonksiyonları normale dönmüştür. Unutmayınız #Organnaklimucizedir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra paylaşımını silen Demirbaş, Tayfur’un ismini vermeden yeni bir tweet attı.  Yeni tweetinde sanatçının adı yerine “Türk müzigi fenomeni” ifadesini kulanan Demirbaş, şunları aktardı:

COVID 19 riski nedeniyle yavaşlattiğimiz Canlı Vericili Böbrek Nakillerine yeniden basliyoruz.45 gündür sadece acil böbrek nakillerini yapabildik.Bu nakillerden biri bir Türk müziği fenomeniydi.Sağliğı gayet iyi.Salı günü itibariyle devam.#Organnaklimucizedir

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, daha önce diyalize girdiğini açıklayan ünlü sanatçı Ferdi Tayfur'u tedavisi için Antalya'ya davet ederek, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde tedavi edebileceklerini duyurmuştu.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU