Donkey Kong şampiyonu, hile yaptığı iddiasıyla unvanını alanlara dava açtı

Unvan hakkındaki mücadele yıllardır sürüyor

Billy Mitchell istikrarlı bir şekilde "hilekar" olmadığını savunuyor

Hile yaptığı iddiasıyla unvanının alınmasından önce Donkey Kong adlı video oyununda en yüksek puanı aldığını iddia eden adam, skor tutucu kuruluşu mahkemeye verdi. Dava aylardır devam ediyor.

Video oyunlarında dünya rekorlarını kaydederek Guinness’e bildiren Twin Galaxies (İkiz Galaksiler) 2018’de biri kuruluşun kendisi, ikisi üçüncü taraflar tarafından yapılan üç soruşturma sonrası Billy Mitchell’in puanlarını sildi. Soruşturmalar, Mitchell’in bu yüksek puanları değiştirilmemiş Donkey Kong konsolunda elde etmediği sonucuna vardı.

Bazıları Mitchell’i en yüksek puanı almak için öykünme yazılımı (emülatör) kullanmakla suçladı fakat Twin Galaxies bu iddiayı doğrulayamadı.

Bunun ardından Mitchell, “Guinness Dünya Rekorları ve Twin Galaxies'in iftira niteliğindeki ifadelerini tekzip etmeleri” talebiyle yasal başvuruda bulunacağını Eylül 2019’da söyledi.

Ars Technica’nın ulaştığını bildirdiği belgelere göre, o dönemde yasal sürecin en az 5 aydır sürdüğü görülüyor. Yayın organına konuşan Mitchell, davanın Nisan 2018’de Twin Galaxies’in kararının ardından açıldığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Skor tutucuların ifadesinin “üzerine atılmış iftira” olduğunu ileri süren Mitchell, onların “en azından (kendisinin hile yaptığını) ima ettiklerini, dolayısıyla da herhangi bir makul okuyucunun, Twin Galaxies’in Mitchell’ı, bütün Twin Galaxies rekorları silinerek ve hayatı boyunca başka rekorlar kırmaktan men edilerek cezalandırılmayı hak eden bir hilebaz diye adlandırdığını anlayacağını” iddia etti.

Mitchell ayrıca Twin Galaxies’in kararının “bütün video oyuncuları arasında en görünür kişi olan Mitchell’i hileyle suçlayarak tanıtım yapma ve internette ‘tık’ alma niyetinde olduğu gözlemlenen peşin hükümden” kaynaklandığını söylüyor.

Twin Galaxies’in açıklamasıysa Mitchell’in karakterine ilişkin bir yorumda bulunmuyor ve onu tam olarak bir hilebaz diye adlandırmıyor. Platformun asli açıklaması onun yerine, “orijinal ve değiştirilmemiş Donkey Kong oyun donanımının, karara varılan performansların video kayıtlarında gözüken spesifik geçiş görüntüleri (üretmesinin) imkansızlığına” odaklandı.

Los Angeles County mahkemesine sunulan kamuoyu açıklamasında Twin Galaxies’in sahibi Jason Hall, “Twin Galaxies bunun, tüm zamanların en profesyonel şekilde belgelenmiş ve derinlemesine araştırılmış video oyunu puanı olduğuna inanıyor” ifadesini kullandı.

Twin Galaxies beyanında ayrıca Mitchell’in “puan performanslarını desteklemek için kanıt sunma ve puanlar hakkında yapılan canlı kamuoyu tartışmalarına katılma imkanı bulunduğunu” fakat onun “bunları yapmamayı tercih ettiğini” yazdı ve Mitchell’in davasının “konuşma özgürlüğünü engellemeyi amaçladığını” ekledi.

Billy Mitchell açıklama yapmayı reddetti. Twin Galaxies, The Independent’ın yorum talebine yanıt vermedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU