Elon Musk, Tesla sürerken "Mario Kart" oynanabilecek bir tasarım geliştirebileceklerini söyledi

Musk'ın "güvenli sürüş sırasında" oyun oynama fikri, 2018'de ölümle sonuçlanan Tesla kazasına sürücünün oyun oynamasının neden olduğunu ortaya çıkaran soruşturmadan birkaç ay sonra geldi

Elektrikli Tesla ATV'nin çıkış tarihi CyberTruck'la aynı olacak (Tesla)

Elon Musk, Tesla sahiplerinin sürüş sırasında oynayabileceği Pokemon Go benzeri gerçekliği artırılmış bir oyun tanıtacağını söyledi.

Tesla'nın patronu elektrikli arabalar için oyun geliştirmenin mümkün olup olmadığına dair fikir yürütmeden önce hayli popüler video oyununa atıfla "Minecraft'ın inanılmaz etapları var" tweetini attı.

Daha sonra 33 milyon takipçisine, herhangi birinin Tesla'nın işletim sistemiyle oyunları uyumlu hale getirip getiremeyeceğini sordu. Böylece oyun araçların 12.3 inçlik LCD ekranında görüntülenebilir.

Musk Twitter'da, "Teslalarda çalışan, çok oyunculu iyi bir Minecraft yapabileceğini düşünen var mı?" diye yazdı.

Ya da belki güvenli sürüş sırasında sanal olarak gerçeklikle etkileşime giren Pokemon Go gibi bir oyun yaratabilir misiniz? Örneğin Pac-man ya da Mario Kart'ın karmaşık bir versiyonu gibi?

Twitter kullanıcıları, Musk'ın tweetlerine verdiği yanıtta ikiye ayrıldı. Bazıları hızlıca elektrikli arabalar için bu tür özellikler geliştirmenin risklerini belirtti.

Bir kullanıcı, "Bu tehlikeli bir oyun, eğer araba kullanıyorsanız, araba kullanmalı ve başka hiçbir şey yapmamalısınız, oyun oynamamalı, film izlememeli, telefonla konuşmamalısınız" diye cevap verdi.

Bu kadar sorumsuz davranarak kendinizin ve diğerlerinin hayatını tehlikeye atıyorsunuz.

Pokemon Go oynayan bir şoförün kendisine çarptığını iddia eden bir diğer kullanıcı şunları söyledi:

Açıkçası, 'güvenli sürüş sırasında' benim için yeterli değil.

Cevaplayanlar arasında Minecraft'ın teknik direktörü Nathan Adams da vardı:

Bana bir Tesla gönder ve ne yapabileceğime bakayım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

EA ürün müdürü Bret Hoffman, Minecraft'ın Tesla için çok da uygun olmadığını savunarak "Pokemon Go benzeri mekaniğin sürüş versiyonunun işe yarayacağını" öne sürdü.

Herhangi bir araç içi oyun, 2018'de ölümle sonuçlanan Tesla kazasına yönelik soruşturmanın sürücünün olay sırasında akıllı telefonunda oyun oynadığını ortaya çıkarması sonrası özellikle sorunlu olabilir.

Soruşturmanın sonuçları bu yıl yayımlandığında, ABD Ulusal Taşımacılık Güvenlik Kurulu (NTSB), araç yarı otomatik olsa da sürüş esnasında dikkat dağıtıcı her türlü unsurdan kaçınılması gerektiğine dair uyarmıştı.

NTSB Başkanı Robert Sumwalt o dönem yaptığı açıklamada, "Kısmen otomatik arabanızın olması, kendi kendini süren bir arabanız olduğu anlamına gelmiyor" demişti.

Bu, sözümona 'kendi kendine sürüş' modunda giderken... video oyunları oynayamayacağınız anlamına geliyor.

Tesla, The Independent'ın Musk'ın fikrini gerçekleştirmeyi planlayıp planlamadığına dair sorusuna hemen yanıt vermedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU