Yılmaz Vural: Ligler oynanmadan tescil edilmemeli

Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin ekonomik zararlarından bahsederek, “Kulüplerin yaşaması için ligi oynatmamız gerekiyor” dedi

Yılmaz Vural / Fotoğraf: AA

TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, 2 Mayıs’ta idmanlara başlayacaklarını söyleyerek, “Takımlar kötü halde. Bu işin bir de ekonomik boyutu var. Kulüplerin yaşaması için liglerin oynanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.          

Liglerin başlamasıyla ilgili belirlenen tarihleri de değerlendiren Vural, "12 Haziran’da başlayacak şekilde hazırlanacağız. Diğer kulüpler gibi çocuklarımız aynı şehirde yaşamıyor. Başka şehirlere gittiler. Şimdi hepsini toplayacağız. Bütün futbolcularımıza program verdik ve uygulatmaya çalışıyoruz. Belki dört dörtlük hazır olunmayacak ama yine de gereken hazırlığı yaparız. En azından yüzde 40, yüzde 50 kayıpsız gelecek” diye konuştu.

“Ligler oynanmadan tescil edilmemeli”

Liglerin oynatılması kararını doğru bulduğunu söyleyen Vural, “Türkiye’de olması gereken yapıldı. Benim bireysel kanaatim, ligler oynanmadan tescil edilmemeli. Oynanmıyorsa, iptal edilmeli. Kimseyi hak sahibi duruma getirmemeliyiz. Biz Erzurumspor’dan 2 puan gerideyiz. Mesela lig tescil edilse Erzurumspor Süper Lig’e yükselecek, biz yükselemeyeceğiz. Bunu Erzurumspor da kabul etmez" değerlendirmesinde bulundu.

Maçların oynatılmamasının ekonomik zararlarından da bahseden deneyimli teknik adam, şöyle konuştu: 

Mart ve nisan aylarında kulüplerin kasasına para girmedi ama ödemeler var. Akhisarspor olarak en sorunsuz takımız ama biraz daha uzarsa biz de sorun yaşarız. Bizim takımın oyuncuya borcu yok ama diğer takımlar ne olacak? Kayyuma kalan kulüpler ne yapacak? Beşiktaş’ta Karius parasını almadı diye FIFA’ya gidiyor. Kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. TFF’nin bu işin başı olarak bunu iyi organize etmesi lazım. Gerekirse kulüplere Spor Toto’dan önden bir ödeme yapılması lazım. Yoksa tamamen batağa gider. 

“Salatalık bile 3 ayda yetişiyor, insan yetiştirmek kolay mı?”

Yaşanan krizin altyapılara olumlu yansıyacağına inanmadığını da söyleyen Yılmaz Vural, “Altyapı konusunda umudum yok. Altyapı demek, en az 10 sene demek. Kimse 10 sene beklemez. Hazıra konmak ister. Bu olay kolay kolay ön plana çıkmaz. Yönetim kurulları uzun süreli çalışamıyor. Onların kısa sürede başarılı olması gerekiyor. Adamın bekleme şansı yok. Hazır oyuncularla çarkı döndürmeye çalışıyor. Bu uzun vadeli bir çalışma ve devletin spor politikası devreye girmeli" şeklinde konuştu. 

Türkiye’de 7 ile 17 yaş arasında 18 milyon genç olduğunu kaydeden Vural, şunları söyledi:

Finlandiya, İzlanda 350 binlik nüfusla şampiyonalara gidiyor. Bizdeki sayıdan neler çıkmasın ki? Ama eğitimci yok, tesis yok. Altınordu Başkanı, 'Çağlar, Cengiz, Barış, Erce’yi satıp 10 senelik yatırımımın karşılığını aldım' dedi. Bu oyuncular eğitilerek geldiler buraya. Fasulye ekip domates topluyorlar, eşyalarını evinde yıkayıp yabancı dil eğitimi alıyorlar. Yani bir anlamda karakterleri oturuyor. Yıldız oyuncu olmak karakterle ilgilidir. Ama bu işler sabırla oluyor. Adam bu iş için 10 sene bekledi. Bugün salatalık yetiştirmek bile 3 ay sürüyor, insan yetiştirmek kolay mı?

Akhisarspor, 28 haftası geride kalan TFF 1. Lig'de topladığı 45 puanla 5. sırada yer alıyor.

Ligin statüsüne göre birinci ve ikinci sıradaki takımlar doğrudan Süper Lig'e yükseliyor.

Bir üst lige yükselecek son takımı 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımların arasında oynanan play-off müsabakaları belirliyor.  

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU