Kobe Bryant ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği kazada aileler, helikopter şirketine dava açtı

ABD'li eski basketbolcu Kobe Bryant ve kızının hayatını kaybettiği uçak kazası sonrası, aileler hava yolu şirketine davalarını açarken Vanessa Bryant, helikopter pilotu Ara George Zobayan'ın da kusurlu olduğunu ileri sürerek pilotu da dava etti

Helikopter kazasında yaşamını yitiren Gianna ve Kobe Bryant / Fotoğraf: Reuters

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) eski yıldızlarından Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın yanı sıra yolcuların da bulunduğu helikopter, geçtiğimiz ocak ayında düşmüş ve aralarında pilotun da olduğu 9 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kazada ölenlerin yakınları, helikopter şirketi Island Express Helicopters'a dava açtı. Ailelerin Los Angeles Yüksek Mahkemesi'ne şikayetlerini ayrı ayrı yaptıkları öğrenildi.

Davacı aileler, Island Express Helicopters şirketine dava açarken pilot Zobayan'dan şikayetçi olmadıklarını beyan etmeleri şaşkınlıkla karşılandı.

Salgın sebebiyle internet ortamında girilen dava şikayet dosyasında Altobelli, Mauser ve Chester aileleri, şirket için, ölüme sebebiyet verme ve ihmal gibi konulardan suç duyurusunda bulundu.

 

Vanessa Bryant - Reuters.jpg
Vanessa Bryant / Fotoğraf: Reuters

 

Vanessa Bryant pilotu da suçladı

Kobe Bryant'ın eşi Vanessa, aynı konulardan şirketi suçlarken aynı zamanda pilot Zobayan'ın helikopteri uçurmaması gerektiğini ve bunu yaptığı için onun da suçlu olduğunu ileri sürdü.

Kazada yakınlarını kaybeden diğer aileler ise Vanessa Bryant'ın açıklamalarına rağmen pilot hakkında dosyaya bir metin eklemedi.

İnternet ortamında hazırlanan dosyaların dava için toparlanacağı, Amerika'da hayatın normale dönmesiyle davanın görülmeye başlanacağı belirtildi.

Tarihin en iyi basketbolcuları arasında gösterilen Kobe Bryant, kızı Gianna ile birlikte 26 Ocak günü geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.

Kobe ve kızının yanı sıra helikopterde 13 yaşındaki Gianna'nın takım arkadaşları Alyssa Altobelli ve Payton Chester; ebeveynleri Keri ve John Altobelli; Sarah Chester; basketbol yardımcı antrenörü Christina Mauser; ve pilot Ara Zobayan'ın da olduğu kazada 9 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU