Kılıçdaroğlu: Paralel yapıyı en iyi bilen bizzat o yapının mensuplarıdır

CHP lideri, AK Partili Ünal'a tepki gösterdi: bu yapı ile halka bedava ekmek dağıtmanın, sahra hastanesi açmanın ne tür bir benzerliği var Allah aşkına?

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yönettiği belediyelere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaptığı bazı uygulamalarının “paralel yapı”ya benzetilmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’a konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a yanıt verdi:

Bir zamanlar bir paralel yapı vardı. Devletin bütün kılcal damarlarına sızan ve hükümetin ne istediyse verdiği bu yapı ile halka bedava ekmek dağıtmanın, sahra hastanesi açmanın ne tür bir benzerliği var Allah aşkına. Belediyelerimiz ekmek, gıda kolisi dağıtarak ya da sahra hastanesi açarak hangi kılcal damarlara sızmış olabilirler acaba. Paralel yapıyı en iyi bilen bizzat o yapının mensupları ile onlara ne istedilerse veren AKP hükümetleridir. Biz o işin erbabı değiliz.

CHP lideri ayrıca 23 Nisan’da Meclis’te olacağını ifade ederken “Diğer liderler gelmezse de kendi bilecekleri iş” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır" yorumunda bulunmuştu.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU