ABD'de koronavirüs vakaları 700 bini geçerken, Trump "kaba ve edepsiz" Demokratlara yüklendi

Trump, Mike Pence'in Demokratlarla gerçekleştirdiği gergin telefon konuşmasının ardından başkan yardımcısının savunmasına koştu

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki doğrulanan koronavirüs vaka sayısı 700 bini geçerken, Başkan Donald Trump cumartesi günü Twitter üzerinden atıp tutarak "kaba ve edepsiz" Demokratik Parti senatörlerine saldırdı.

Senato'daki Demokratların, federal yönetimin koronavirüs testleri için yeterli desteği vermediği eleştirilerinin ardından; Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence'i savunmaya çabaladı.

Trump şunları yazdı:

Bşk. Yard. Mike Pence dün tüm Demokrat senatörlerle telekonferans yaptı. KoronaVirüsle ilgili mesafe katetmek konusunda, duymak isteyebilecekleri her şeyi onlara söyledi. Fakat 'Salgın bitti' bile dense, herhangi birisinin söyleyeceği bir şey onları... mutlu ya da en azından biraz memnun edemezdi.
KABA ve EDEPSİZlerdi. Bu onların siyaset kitabında yazıyor ve 3 Kasım'daki seçimde tam olarak bunu kullanacaklar. Değişmeyecekler çünkü kazanmalarının tek yolunun bu olduğunu hissediyorlar.

Trump, Twitter üzerinden nutuk atarken cumartasi günü ABD'de doğrulanan koronavirüs vakalarının sayısı 700 bini aştı. Virüs nedeniyle 37 binden fazla ABD'li yaşamını yitirdi.

Demokratlar cuma öğleden sonra Pence'le yaptıkları görüşmenin ardından, ülke çapında testlerin arttırılmasına yönelik planlarla ilgili sorularına net cevaplar verilmediğini öne sürerek, kızgınlıklarını ifade etti. Trump haftalar süren tecritin ardından son günlerde ABD ekonomisini yeniden başlatmayı zorluyor ancak sağlık uzmanları geniş kapsamlı testlerin bu çabaların vazgeçilmez bir aşaması olması gerektiğini ifade ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maine Senatörü Angus King, yapılan görüşmenin ardından "Hayatımda bir telefon görüşmesinden dolayı hiç bu kadar sinirlenmemiştim" dedi. Demokrat Parti'den bir kaynak, yönetimin "yetersiz test düzenini" sorgulayan senatörlerin, Pence'ten yeterli cevaplar alamadıklarını düşündüğünü The Hill'e söyledi.

Görüşmenin ardından tweet atan New Hampshire Senatörü Maggie Hassan, "yönetimin ülkedeki her laboratuvardaki günlük test yapma kapasitesini takip etmek, bu verileri kamuya açık şekilde yayımlamak ve eksikleri belirlemek üzere bir plan ve takvim ortaya koymak için hala bir planı bulunmamasının son derece endişe verici" olduğunu söyledi.

Trump yönetimi, valilerin bunu yapmak için çok erken olduğu yönündeki endişelerine karşın, ABD ekonomisini aşamalı olarak yeniden başlatmak için bu hafta bir plan açıkladı.

Pence, eyaletlerin başkanın ekonomiyi yeniden başlatma kılavuzunun "ilk aşamasını" başlatması için, ABD'de yeterli sayıda testin olduğunu cuma günü öne sürdü fakat bu planda bir ulusal test stratejisi yok. Planın kriteri, eyaletlerde vaka ve grip benzeri belirtilerin sayısında iki hafta boyunca "aşağı yönlü bir hareket" olması.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU