Dünyanın en büyük ikinci memelisi tecrit nedeniyle boşalan Fransa kıyılarında görüntülendi

Milli park yöneticisi, oluklu balinaların kıyılarda görülmesinin “çok çok nadiren” gerçekleştiğini ifade etti

Oluklu balinaların bilimsel adı Balaenoptera physalus'tur (WWF)

İnsanlar koronavirüs yüzünden evlerine kapanırken, yabani hayvanların yerleşim yerlerinde daha serbest dolaştığını gösteren bir işaret de Fransa’dan geldi. Güney Fransa kıyılarındaki bir deniz devriyesi, Akdeniz sularından geçen oluklu balinaların olağanüstü görüntülerini kaydetti.

Zarif balina çifti, genellikle hareketli ama şimdilerde ıssız Marsilya’daki Calanques milli parkının hemen yakınındaki sularda görüntülendi.

Parkın Yönetim Kurulu Başkanı Didier Reault, oluklu balinaların bu kadar yakın alanlarda görülmesi ve görüntülenmesinin “çok çok nadiren” gerçekleştiğini ifade etti. Reault’a göre bu balinalar genellikle derin sularda bulunuyor. Ancak balıkçılığın, deniz sporlarının ve trafiğinin durması onları kıyıya çekmiş gibi görünüyor.

 


New York Post'un aktardığına göre Reault, “Tecrit altında burada hiçbir şey olmuyor, ölü ve sessiz. Balinalar veya diğer deniz türleri gibi hayvanlar da daha özgüvenli davranıyor ve bu da kıyıya yaklaşmalarını sağlıyor” dedi.

70 tonluk ağırlığı ve 20 metreyi aşan boylarıyla oluklu balinalar, en büyük hayvan türleri arasında yer alıyor. Dünyayı Koruma Vakfı'na (WWF) göre bu balinalar, dünyanın en büyük ikinci memelisi unvanını taşıyor. En büyük memelininse mavi balinalar olduğu bildiriliyor.

Independent Türkçe, New York Post, WWF

DAHA FAZLA HABER OKU