ABD'li adam Kovid-19 olduğunu sandığı kız arkadaşını ve kendisini öldürdü

İkisinin de virüs testinin sonucu negatif geldi

(Will County Şerif Ofisi)

Bir adam kız arkadaşına Kovid-19 bulaştığından şüphelenmesin ardından kız arkadaşını, sonra da kendisini vurarak öldürdü.

Illinoisli Patrick Jesernik ve 8 yıldır birlikte yaşadığı partneri Cheryl Schriefer perşembe günü evlerinde ölü bulundu.

Will County Şerif Ofisi'nin yaptığı açıklamada polislerin, çiftin iyi durumda olup olmadığına bakmak için Jesernik'in evine akşam 8 civarında gittiği belirtildi.

Mülkün tüm kapı ve pencerelerinin içeriden kilitlenmiş olduğunu fark eden polis, itfaiye güçleriyle beraber eve zorla girdi ve bedenleri farklı odalarda buldu.

Açıklamaya göre aile, polislere Jesernik'in, "Cheryl ve kendisine Kovid-19 virüsü bulaşmış olduğundan korktuğunu ve Cheryl'e iki gün önce test yapıldığını" söyledi.

Schriefer ölmeden önceki günlerde nefes almada zorluk çekiyordu ama şerif ofisi hem onun hem de Jesernik'in Kovid-19 testlerinin sonradan negatif çıktığını açıkladı.

Yetkililer konutta ev içi şiddet yaşandığına dair kaydın olmadığını ve "iki merhumun sabıkasının da polisle çok sınırlı bir temasları olduğunu gösterdiğini" doğruladı.

Şerif ofisi koronavirüs pandemisi sırasında aldıkları çağrıların çoğunun ev içi şiddet ve krize müdahaleyle ilgili olduğunu belirtti ve şöyle ekledi: 

Ev içi şiddet içeren bir durumdan mağdur herkes için hatırlatmak isteriz ki Will County Mahkemesi koruma emri alma ihtiyacı duyan kişiler için açık kalmaya devam ediyor.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin yürüttüğü izleme projesine göre ABD’de koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 356 bin 942'yi geçti. Ölü sayısıysa en az 10 bin 524'e ulaştı.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU