Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Güllü'den infaz düzenlemesi tepkisi: Siyasi tweet atan çıkamayacak, karısının yüzüne kezzap atan çıkacak

Canan Güllü, infaz taslağına eklenen geçici madde ile terör suçları dışında işlediği suç ne olursa olsun geçici süreyle de olsa tahliye yolunun açılacağını iddia etti

Güllü, ek madde ile terör suçları dışında geçici tahliyenin yolunun açıldığını öne sürdü / Fotoğraf: İHA - Independent Türkçe

Koronavirüs salgınından sonra AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan af taslağına yönelik eleştiriler sürüyor.

Kadın dernekleri söz konusu düzenlemenin kadın katillerine ve kadına şiddet uygulayanlara da af getireceğini iddia etmiş ancak AK Parti ve MHP ise bu iddiaları reddetmişti.

“Terör dışında bütün suçlarda geçici tahliyenin yolunu açacak”

Ancak Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise iddiasında ısrarlı.

Independent Türkçe’ye değerlendirmede bulunan Güllü, iktidar kanadından gelen iddialara karşın  kadına şiddet ve cinsel istismar suçlarının kapsam dışı bırakılmadığını öne sürerek şu iddiada bulundu:

Kanuna geçici madde 9 /altıncı fıkra olarak eklenen hükümler bu cesareti gördüğümüz ve Meclis Adalet komisyonu görüşmesi sonrası eklenen maddedir. Bu teklife göre teklifin kanunlaştığı tarihten önce işlenmiş olan suçlardan dolayı mahkum olunan sure ‘Ne olursa olsun’ buraya çok dikkat edelim süre ne olursa olsun hapis cezalarının infaz sürecinde en fazla 3 aylık bir süre kapalı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin ve açık ceza infaz kurumuna alınan bütün bu hükümlüler teklif kanunlaştığı tarih itibariyle geçici süreyle de olsa tahliye edilecekleridir.

Burada yapılan düzenleme ile sadece terör suçlularının tahliyeden muaf tutulduğunu kaydeden Güllü, “Adı terör denildiğinde de sanmayın ki Türkiye’nin bekasına karşı savaş açanlar tutuklu kalacak. Söz konusu madde ile  attığı twet siyasi bulunmuşsa hakkında adli karar alınmış ve tutuklanmış kişiler tahliye edilmeyecek” diyerek tepkilerini şöyle sürdürdü:

Akıl tutulması buradan da görünüyor. Ancak karısının yüzüne kezzap atmış, kızına ensest uygulamış, öğrencisine cinsel istismar yapmış tutuklular elini kolunu sallayarak dışarıda olacak”

canangüllü.jpg
Canan Güllü / Fotoğraf: Anadolu Ajansı

 

“Kimse gideceği evinde de bunu yapmayacağına kefil olamaz"

“Buradaki geçici süre biz kadın dernekleri için çok önemlidir. Aynı olayı yine yeniden yapma fırsatı yaratılmaktadır” diyen Güllü şöyle konuştu:

“Bir nevi devlet eliyle şiddet devlet eliyle istismar öngörülmekte. Kimse kızına uyguladığı ensest nedeniyle tutuklanan kişinin gideceği evde bunu yapmayacağına dair kefil olamaz. Bu konuda zaten dünya da böyle bir kefalet yok. O yüzden onların izole yaşamasını sağlamakta tüm dünya.”

"Ceren Özdemir’in katili de sokaklarımızda olacak"

“Ceren Özdemir’i öldüren katiller hanelerinde ve sokaklarımızda olacak. Bu aklı sorgulamak istiyorum. Virüs önemli karantinalı hapishaneler düzenlemek yerine saldım bayıra diyerek istismar yaşamış çocuklara korku yaratan bu hastalıklı düşünce ne amaçlıyor” iddiasında bulunan Güllü son olarak sözlerini şöyle tamamladı:

Ayrıca 2016 yılından beri erken yaş evliliklerine getirmeye çalıştıkları affı da geçici de olsa sağlamış olmaktalar. İktidarın kime  yada kimlere sözü vardır. Yani şartlı salıvermede yaptıkları kurnazlığı alenen ortaya koyma cesareti göstermişlerdir. Burada sormamız gereken soru bu cesareti nereden aldıkları ve neyin pazarlığı karşılığıdır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU