Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Okulların açılması sağlık koşullarına bağlı

Okulların açılıp açılmamasının sağlık koşullarına bağlı olduğunu söyleyen Milli eğitim Bakanı Selçuk, Sağlık Bakanı ile istişare halinde olduğunu belirtti

Ziya Selçuk / Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, 23-27 Mart'ta gerçekleştirilecek uzaktan eğitimin ardından okulların açılıp açılmayacağına ilişkin, "Bu tümüyle sağlık koşullarına bağlı" dedi.

CNN Türk yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Selçuk, Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel açıdan eksik bulunmadığını söyledi.

"Bu konu tümüyle sağlık koşullarına bağlı" diyen Selçuk, bu hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile tekrar görüşeceklerini belirterek “Bu görüşme sonucu sonraki süreçle ilgili toplumu bilgilendirme imkanımız olacak" ifadelerini kullandı.

Telafi eğitimleri yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu söyleyen Selçuk, gerekirse öğrencilere telafi eğitimleri yapacaklarını, buna ilişkin de bir paket hazırlandığını kaydetti.

Bakanlığın prensip olarak sınav ertelememe hedefi koyduğunu hatırlatan Selçuk, “Koşullar uygun olduğunda sınavı ertelemenin doğru olduğunu düşünmüyoruz ama zorunlu bir durum olursa ertelenebilir” dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU