John Lennon'dan Jack White'a, eşlerinin soyadlarını alan beş ünlü erkek yıldız

Aktrist Zoe Saldana, kocasına soyadını verdiğinde bunun onu ‘kadınsılaştıracağından’ endişe etmişti

6 Şubat'ta Jimmy Fallon’ın talk show’unda Priyanka Chopra'nın Nick Jones'la çok konuşulan evliliğinden söz açıldı. Oyuncu, adını “biraz geleneksel ve eski moda” olarak Priyanka Chopra Jonas olarak değiştirmeyi seçtiğini açıkladı; bunu yapmak ise onu kimliğinden uzaklaştırmıyor. "Kim olduğuma eklendi" diyor.

Bazıları Orman Çocuğu (The Jungle Book) yıldızının bu durumu kabullenmesini takdirle karşılasa da, diğerleri neden heteroseksüel ilişkilerde kadınların evlendiklerinde tam tersini yapmak yerine neden hâlâ eşlerinin soyadlarını almak için beklediklerini sorguluyor.

YouGov’un 2016’da yaptığı araştırmada, erkeklerin çoğunluğunun (yüzde 61) ve kadınların (yüzde 59) bir kadının kocasının soyadını almasını tercih ettiğini tespit etti. Erkeklerin eşlerinin soyadlarını alma fikri ise son yıllarda ilgi çekmeye başladı.

Kasım 2017’de, Londra Mint Ofisi tarafından yayımlanan bir ankette, yaşları 18 ile 34 arasında değişen 10 erkekten birinin eşlerinin lehine soyadlarını bırakmayı seçtiği tespit edildi.

Jay-Z'den John Lennon'a, eşlerinden soyadlarını alarak geleneklerinden kopmuş beş erkek ünlü:

Marco Perego-Saldana, Zoe Saldana-Perego'nun kocası

Galaksinin Koruyucuları'ndaki (Guardians of the Galaxy) ölümcül savaşçı Gamora ve Avatar'da bilge Neytiri'yi canlandırmasıyla ünlü Zoe Saldana, çıkmaya başladıktan birkaç ay sonra özel bir törenle 2013'de sanatçı Marco Perego ile evlendi.

Düğünlerinden iki yıl sonra Saldana, Perego'nun evlendiklerinde adını alarak gelenekten ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.

Oyuncu, kocasının bu tercihinden dolayı meslektaşlarının onu dışlayacağından korktuğunu belirtti.

Saldana, Us Weeklyy'e "onunla bunun hakkında konuşmaya çalıştım" dedi. "Ona dedim ki, eğer benim ismimi alırsan meslektaşların, Latin erkekleri ve dünya tarafından dışlanırsın."

"Marco, bana baktı ve Zoe umurumda değil dedi."

Jack White, Meg White'ın eski kocası

1997'de kurulup 2011'de dağılan rock grubu The White Stripes karı koca ikilisi Jack ve Meg White'dan oluşuyordu.

Kendilerini müzikal eylemlerinin bir parçası olarak kardeş olarak sunmalarına rağmen, çift aslında kardeş değildi ve grubun kurulmasından bir yıl önce evlenmişlerdi.

Önceki adı John Anthony Gillis olan Jack White, 1996'da evlendiklerinde Meg White’ın soyadını aldı, Çift 2000'de boşandı, birlikte müzik yapmaya devam ederlerken başkalarıyla evlendiler.

Jack White profesyonel olarak hala aynı ismi kullanıyor.

John Ono Lennon, Yoko Ono'nun kocası

John Lennon ve Yoko Ono 1969'da Cebelitarık'ta evlendiklerinde, Beatles grubunun üyesi, eşinin onuruna adını değiştirmeye karar verdi.

Soyadını değiştirmek yerine Lennon, "Ono"yu ikinci isim olarak benimsedi.

"Yoko benim soyadımı aldı. Ben de onunkini. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için" dedi.

"Benim de onun da yüzüğü var. Aramızda iyi şans olan dokuz tane "O" harfi var. 10 olsaydı kötü şans olurdu."

Lennon tarafından yapılan bu açıklama, diğer göbek adı "Winston"da da "o" harfi olduğu için kısmen yanlıştı, yani Yoko Ono’yla arasında gerçekten de 10 tane "O" harfi vardı.

Beyoncé Knowles-Carter'ın kocası Jay-Z (Shawn Knowles-Carter)

Bazıları Jay-Z'nin, genellikle "Carters" diye adlandırılmasından dolayı, Beyoncé'nin soyadını evlendikten sonra almış olduğu fark edilmemiş olabilir.

Asıl adı Shawn Carter olan, Jay-Z, 2008'de Beyoncé’le evlendiğinde adını Shawn Knowles-Carter olarak değiştirdiğini bildirdi. “Run The World (Girls)” şarkıcısı adını Beyoncé Knowles-Carter olarak değiştirerek karşılık verdi.

Beyoncé ve Jay-Z, 2018’de, üç çocukları önünde; yedi yaşındaki Blue Ivy ve bir yaşındaki ikizleri Rumi ve Sir'in katıldığı bir törenle düğün yeminlerini yeniledi.

Carlos PenaVega, Alexa PenaVega'nın kocası

2014'te, Çılgın Çocuklar (Spy Kids) yıldızı Alexa Vega ve Grease: Live adlı TV filminin aktörü Carlos Pena Jr ile Meksika'da, nişanlandıklarını açıkladıktan bir yıldan az bir süre önce evlendi.

Her ikisi de soyadlarını bırakmak yerine, çift tamamen yeni bir soyadı oluşturmak için kendi soyadlarını birleştirerek bir adım daha ileri gitti: PenaVega. PenaVega çiftinin ilk çocukları Ocean Aralık 2016’da doğdu. 17 Ocak 2019'da da ikinci çocuklarını beklediklerini açıkladılar.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

 

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU