Başak Demirtaş: Personeliyle, tutuklusuyla cezaevindeki insanlar koronaya terk edilmiş durumda

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cezaevinde yaklaşık 300 bin kişinin gayri insani koşullarda kalmasını hukuka aykırı olduğunu söyledi

Selahattin Demirtaş - Başak Demirtaş / Fotoğraf: Twitter

Kasım 2016’dan beri Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda cezaevlerinde koronavirüs salgını önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekti.

Yaklaşık 300 bin tutuklu ve hükümlünün gayri insani koşullarda yaşamak zorunda kalmasının toplumsal dayanışmayı zayıflattığını belirten Demirtaş, görüşleri kısaltmanın ve birkaç dezenfektanın koymanın duruma çare olmadığını kaydetti.

Üç vardiya çalışan ve sürekli dışarıyla temas halinde olan cezaevi görevlilerin de ciddi risk altında olduğunu aktaran Demirtaş, görevlilerin salgına yakalanması halinde hastalığı cezaevine bulaştırma ihtimalinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı.

“Bu zor günleri dayanışma ile atlatacağımıza inanıyoruz”

Hiçbir cezaevinde koronavirüs taramasının yapılmadığını ifade eden Demirtaş, “Hastalığa yakalanacak birinin cezaevi revirinde iyileşmesi imkansızdır. Dolayısıyla personeliyle, tutuklusuyla, hükümlüsüyle cezaevlerindeki tüm insanlar adeta koronaya terk edilmiş durumdadırlar” değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş devamında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm bu duruma rağmen Selahattin’in kalbi ve duası bizlerle. Bu zor günleri dayanışmayla atlatacağımıza inanıyoruz. Herkese sevgiler ve selamlar…”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU