Kripto para piyasası bir günde 93,5 milyar dolar kaybetti

Geçen hafta 8 bin dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin'in piyasaların "Kara Perşembe"si sonrası 4 bin dolara kadar gerilemesi tüm kripto para piyasasına kaybettirdi

Fotoğraf: Reuters

4 bin 700’den fazla insanın ölümüyle sonuçlanan koronavirüs salgını endişesiyle ABD piyasalarının 1987 krizinden bu yana en kötü gününü geçirmesi, kripto para piyasasını da vurdu. 

Pazardaki en büyük paya sahip Bitcoin’in Türkiye saati ile sabah 04:30’da yüzde 48 oranında düşmesi, diğer kripto paraları da etkiledi. 

Ethereum yüzde 49 gerilerken, Ripple’da değer kaybı yüzde 42 üzerine çıktı. 

Geçen hafta 8 bin dolardan işlem gören Bitcoin’in değeri 4 bin dolar seviyesine kadar gerileyip tekrar 5 bin 400 dolar üzerine çıktı. 

Coinmarketcap.com’un verilerine göre kriptopara piyasası 24 saatte 93,5 milyar dolar kaybetti. 

Birçok dijital varlığı izleyen Bloomberg Galaxy Crypto Endeksi, yüzde 49 gerileyerek Ağustos 2017’den bu yana en düşük seviyeyi gördü. 

Kripto para bankası Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Bitcoin ve tüm kripto paraların her zaman bir güven oyunu olduğunu söyleyerek “Küresel güven buharlaşmış gibi görünüyor” dedi. 
 


Piyasalardaki paniği dindirmek için merkez bankaları hamle üzerine hamle yapsa da yatırımcılar, bu durumun pek yeterli olmadığı görüşünde. 

ABD Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve Norveç Merkez Bankası sürpriz faiz indirimlerine giden para otoriteleri arasında. 

Dijital varlık borsası OSL’nin CEO’su Wayne Trench, Bloomberg’e yaptığı açıklamada birçok yatırımcının nakit paraya saldırdığını söyledi. 


Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU