Khontkar'ın "S***üğe Bak" şarkısı hakkında suç duyurusu, CİMER’e şikayet ve yayından kaldırma çağrısı

"Khontkar" ismiyle müzik yapan 1991 doğumlu rapçi Onur Dinç ve şarkısı hakkında Vatan Partisi suç duyurusu yapmaya hazırlanıyor. Şarkının yayından kaldırılması için CİMER’e başvurular da başladı

Fotoğraf: Twitter

YouTube’da iki günde 1,3 milyon görüntülenmeye ulaşan "S**üğe Bak" adlı şarkı ve şarkının sahibi "Khontkar" lakaplı Onur Dinç’e tepkiler büyüyor. 

"S**üğe bak, istiyor beni" sözleriyle başlayan şarkının sözlerinin bir kısmı şöyle: 

"G**e bak kocaman, memeler hoş ama bir günden fazla, duramam yanında bir günden fazla…

S**üğe bak, gözlüyor beni

O s**üğe bak, yatağıma yat yat, şimdi günahlar...


Kullandığı hakaret içeren eril dil nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde olan Khontkar’a sosyal medyadan gelen tepkilerin bir kısmı şu şekilde: 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kadına yönelik aşağılama ve hakaretler içeren #sürtüğebak isimli şarkısı dolayısıyla Khonktar takma adlı rapçi hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. "Kadına şiddete ve her türlü ayrımcılığa zemin hazırlayan bu iğrençliği özgürlük diye pazarlatmayız" ifadelerini kullandı. 


Türkiye Gençlik Birliği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şarkının derhal yayından kaldırılması için çağrıda bulundu. 

 

Gazeteci, yazar Özlem Gürses ise birçok kişinin tweetine benzer şekilde bu şarkıya kadar Khontkar ismini bu şarkıya kadar hiç duymadığını söyledi. 

 

Rap müzik şarkıcısı Emre Ekici, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şarkıyla ilgili olarak CİMER’e gerekli şikâyeti yaptıklarını söyledi. 


Sosyal medyada Khontkar’ın şarkısıyla en çok karşılaştırılanlar ise Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş’ın "Kadınlar insandır, biz insanoğlu" sözleri ile tecrübeli rapçi Ceza’nın şarkısında kullandığı  "Amerikan rap’i gibi kadını aşağılamam. Hepsi zaten bir çiçek, koparamam" dizeleri. 
 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU