Filipinler'de rehine krizi sona erdi, şüpheli teslim oldu

Filipinler'in başkenti Manila'da bir alışveriş merkezinde yaklaşık 30 kişiyi rehin alınan eski güvenlik görevlisi teslim oldu

Fotoğraf: AFP

Filipinler'de alışveriş merkezinde eski bir güvenlik görevlisi olan Archie Paray, 30 kişiyi rehin aldı. Saldırgan kendisine engel olmaya çalışan bir polisi de vurarak yaraladı. 

Yerel basında yer alan haberlerde, San Juan kentindeki V-Mall alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu ve binanın polis tarafından kuşatıldığı kaydedildi.

Belediye Başkanı Francis Zamora olayla ilgili yantığı açıklamada "Saldırgan tabanca taşıyor. El bombası olduğunu söyledi ancak bunu henüz doğrulayamadık. Yaraladığı kişinin hastanede tedavisi sürüyor. Durumu  sabit" dedi.

Saldırı sırasında müşterilerin panikle dışarı çıktığı alışveriş merkezine 10'dan fazla komandonun girdiği, binanın dışında da polis ve ambulansların bekletildiği ifade edildi. 

Dükkan sahipleri de olayın ardından AVM'yi boşalttı. 

Rehinelerden birinin kızı Reuters'a yaptığı açıklamada "Anneme ulaşamıyorum, güvenliğinden endişe ediyorum. Hala ofiste olduğunu sanıyorum" dedi. 

Polis tarafından ikna edilen eski güvenlik görevlisi Archie Paray eylemini sonlandırdı. Rehinelieri serbest bırakan Paray'ın güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.  

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU