Akşener: Sedat Peker için İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sedat Peker'in silahlanma çağrısı yapmasını "İçişleri Bakanı'nın görevini yapmadığını gösterir" sözleriyle yorumladı

İstanbul Ataşehir'de bir açılışa katılan Sedat Peker, "Seçim sonuçlarına göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını karış karış koruyacaklar. Silah iyi insanların elinde bir güvencedir. Bu sebeple imkanı olanlar mutlaka ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar. Biz kötüye hazır olalım da iyi gelirse amenna" demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e soruldu. Eski bir İçişleri Bakanı olduğunu hatırlatan Akşener, "Bu tür çağrılar, davranışlar İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapmadığı anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı o iradeyi koymadığı taktirde kaos çıkar. Bu tür gruplar, insanlar cesaret alır ve o zaman sokağın dili konuşmaya başlar. Bu da Türkiye açısından son derece yanlış, kötü bir iştir. Sayın İçişleri Bakanlığı ve Sayın Bakanı göreve davet ediyorum. Böyle bir şey olmaz" yanıtını verdi.

 

DAHA FAZLA HABER OKU