Zülfü Livaneli’nin aradığı Kürtçe şarkı söyleyen genci bulduk

Livaneli'nin sosyal medya hesabından paylaştığı ve bulunmasını dilediği inşaatta Kürtçe şarkı söyleyen genç yeteneğin Vanlı Murat Akbaşlı olduğu öğrenildi

Sanatçı Zülfü Livaneli, Twitter hesabından, 2 yıl evvel videosu YouTube'a yüklenen Kürt gencini aradığını ve onu konserlerinde konuk sanatçı olarak ağırlamak istediğini söyledi.

Livaneli, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Nesrin Nas'ın tweetini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

Böyle bir sese kolay kolay rastlanmaz. Keşke bulabilsek de Diyarbakır başta olmak üzere konserlerime konuk sanatçı olarak davet etsem.


Ardından binlerce insan Livaneli ile etkileşimde bulunarak gencin peşine düştü. 

Ancak sonradan anlaşıldı ki YouTube'da ses analizi yapan Emre Yücelen, YouTube kanalında Kürt gencinin sesini harika, inanılmaz diyerek daha önceden analiz etmiş ve gencin peşine düşmüş.  

Yine sanatçı Mahsun Kırmızıgül de Livaneli'nin tweetini alıntılayarak, Kürt gencine aranjörlük desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kırmızıgül, “Zülfü abi, bu muhteşem sesin sahibini arıyor. Bu arkadaşı tanıyanlar bize ulaştırsınlar. Bende bu güzel sese aranjörlük yapacağım” diyerek gence destek olmak istediğini belirtti. 
 


Böylece milyonlarca insan Murat Akbaşlı isimli gencin sesinden yanık Kürtçe şarkıyı dinledi. 

Peki, kim bu güzel sesli genç? 

İsmi Murat Akbaşlı olan Kürt genci şu an 19 yaşında ve Van'da yaşıyor.

Independent Türkçe'ye konuşan, gencin kuzeni Ferhat Akbaşlı, amcaoğlu olan Murat'ın sesinin çok güzel olduğunu söyledi.

Ferhat Akbaşlı, Kuzeni Murat'ı şu sözlerle anlattı:

Kendisi benim amcamın oğlu. Ben Van'ın Özalp İlçesi'nde oturuyorum. Videosu yayınlanınca beni aradılar. Ben de Murat'ın babasını arayıp konuştum. Babası onun ünlü olmasını istemiyor. Pek hevesli değil. Ben dedim ki; çocuk yetenekli izin ver. Şansını denesin. Gerçekten güzel sesi var. Yeteneği var. Babası pek istemedi.

 
Güzel sesli Murat'ın daha 19 yaşında olduğunu söyleyen Ferhat Akbaşlı, maddi durumunun da kötü olduğunu belirtti.

Murat'ın evin tek erkek çocuğu olduğunu ve 11 kız kardeşinin olduğunu kaydeden Ferhat Akbaşlı, şöyle devam etti:

Murat 19 yaşında. İlkokulu okudu. İnşaatta beraber çalıştık. Şu an evdedir. Çünkü inşaat piyasası iki yıldır durdu.

Murat şu an Van'da hayvancılıkla uğraşıyor. Beraber Bursa’da çalıştık. İnşaat işi durunca evimi Van'a getirdim. Bir senedir işsiz Murat. Maddi durumu düşüktür.


Murat ile beraber Bursa’da kartonpiyer, alçı, dekorasyon gibi inşaat işlerini yaptıklarını belirten Ferhat Akbaşlı, "Murat'ın hayalleri çok vardı. Çok istiyordu sanatçı olmayı ama şimdi babası istemedi bugün. Annesi babası herhalde istemedi. Onlar 12 kardeştir. Bir tek Murat erkek. Diğer kardeşleri hep kız. 11 kız kardeşi var” diye konuştu.  

YouTube düşen inşaat videosundan bahseden Ferhat Akbaşlı, “Ben, yeğenim ve amcaoğlum beraber inşaat işi yapıyorduk. Onlar video çekip YouTube atmışlar. Sesi de gerçekten güzeldir" ifadelerini kullandı. 

Murat Akbaşlı ile aynı yerde bir dönem çalışan Yüksel Batu da arkadaşının sesinin çok güzel olduğunu ve Murat'ın sesine güvendiğini belirtti.

Videonun İstanbul'da çekildiğini kaydeden Batu, arkadaşı Murat için şunları söyledi:

Aynı inşaatta çalıştık. Ara sıra halı sahaya gidiyorduk. Çok beklenti içinde bir insan değildi. Hemê Hecî gibi şarkıcıları çok sever ve dinlerdi.

Batu, videonun böyle bir ilgiyi göreceğini tahmin etmediklerini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU