Kır kurdu ve porsuğun birlikteliği kameralara yakalandı

Videoda ilk defa iki türün birlikte seyahat etmek için insan eliyle yapılmış yapıları kullandığı görülüyor

Ender rastlanır kamera görüntülerinde bir kır kurdunun ona yol arkadaşlığı eden bir porsuğu neşeyle beklediği ve ikilinin bir tünelden geçerek yollarına devam ettiği anlar yer aldı.

Gizli gece kamerasıyla çekilen görüntülerde kır kurdunun bir menfezin ağzında sabırla beklediği ve ardından kuyruğunu sallayarak yerdeki çimlere doğru aniden hamle yaptığı görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dostunun takip edip etmediğini kontrol etmek için arkasına bakmadan önce kır kurdu, Kaliforniya'daki Güney Santa Cruz Dağları yakınlarındaki işlek bir yolun altından geçen menfeze doğru koşuyor.

İkili daha sonra altgeçit boyunca ilerlerken görülüyor. Görüntüler sona ermeden önce kır kurdu önden giderek yol gösteriyor, porsuk da sallanarak onu takip ediyor.
 


Görüntüleri kaydeden Peninsula Açık Alanlar Vakfı (Peninsula Open Space Trust, POST) kır kurdu ve porsukların birlikte avlandıklarının bilindiğini; ancak bu görüntülerde, ilk kez bir insan yapımı bir yapı aracılığıyla seyahat ederken yakalandıklarını söyledi.

Kır kurdu avı kovalamada daha hızlı olsa da porsuklar av yeraltında saklanmaya karar verirse yeri kazma konusunda daha başarılı.

Videoyu Twitter'da paylaşan POST “Porsuk ve kır kurtlarının avlanmak için birlikte çalıştıkları uzun süredir biliniyor, fakat bu görüntülerin ikiliyi insan yapımı bir yapıda beraber seyahat ederken kaydeden ilk video olduğuna inanıyoruz. Araştırmalar porsuk ve kır kurtlarının yer sincabı gibi favori avlarını takip ederken birlikte avlanmasının iki türe de yararlı olacağını göstermişti. Belki de beraber avlanmaya gidiyorlar?” ifadelerini kullandı.

Vakfın bu tür sahneleri yakalamaya ve incelemeye yardımcı olan 50'den fazla uzaktan kontrol edilen sensörlü kamerası var.

Kuruluş, bu bulguların güvenli vahşi yaşam habitatlarının ve geçitlerin iyileştirilmesi ve genişletilmesine yardımcı olduğunu söylüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU