Maduro'dan uzlaşı mesajı: Muhalefetle görüşmeye hazırım

Maduro, uluslararası arabulucuların katılması kaydıyla muhalefetle görüşmelere hazır olduğunu söyledi, "Venezuela'nın yararı, barışın sağlanması ve gelecekte de teminat altına alınması için muhalefetle müzakere masasına otururum" dedi

Fotoğraf: AA

Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido arasındaki iktidar savaşı sürerken Devlet Başkanı Maduro, uzlaşı mesajı verdi. Maduro, muhalefet ile yapılacak görüşmelere 'uluslararası gözlemci' koşulu getirdi.

Ülkede karşılıklı hamleler de sürüyor. Başsavcılık, Guaido hakkındaki soruşturma sonrasında  "iktidarı gayrimeşru şekilde ele geçirmek" suçlamasıyla muhalefet liderine yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Guaido'nun da aralarında bulunduğu bazı muhalif siyasetçilerin banka hesapları donduruldu.

Guaido Avrupa'ya seslendi

Geçen hafta çok sayıda Avrupa ülkesi Maduro'ya "serbest ve adil" yeni seçimlerin ilan edilmesi için sekiz günlük süre tanımıştı. Alman Bild gazetesine konuşan Guaido, Avrupa'nın ültimatom konusunda ciddi bir tutum sergilemesi gerektiğini belirterek, bu süreye bağlı kalınmaması halinde gereken sonuçları çıkarması gerektiğini söyledi. Guaido, "Burada bir diktatörlükte yaşıyoruz, baskı yapılması gerekiyor. Giderek daha fazla sayıda insan öldürülüyor. Rejimin tamamen yolsuzluğa bulaşmış olduğu da ortada" dedi.

Avrupa ülkelerinin Maduro'ya tanıdığı süre gelecek hafta sonu doluyor. Aralarında Almanya, Fransa ve İspanya'nın da bulunduğu ülkeler Venezula'da seçime gidilmemesi halinde yeni devlet başkanı olarak Juan Guaido'yu tanıyacaklarını duyurmuştu. Nicolas Maduro ise CNN Türk'e verdiği mülakatta, "Bize kimse ültimatom veremez" diyerek bu ültimatomu kabul etmediğini açıklamıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU