2020'ye kimi kayak yaparken kimisi de balık tutarken girdi

Türkiye ve dünyada yeni yılın ilk dakikaları yine ilgi çekici görüntüler oluşturdu

Dünya 2019'ı geride bıraktı. Yeni yıla ilk giren ülkeler Kiribati ve Samoa oldu. İki okyanus ülkesinin ardından 2020'ye Yeni Zelanda ve Fiji girdi. 2020, Yeni Zelanda’da havai fişek gösterileriyle karşılandı.

Avustralya ise 2020'ye TSİ 16:00'da girdi. Ülkenin birçok bölgesinde etkili olan orman nedeniyle başlatılan kampanyayla havai fişek gösterisinin iptal edilmesi istenmişti.

Ama Sydney Belediyesi bu gelenekten vazgeçmedi. Ülkenin diğer kentlerinde havai fişek gösterileri iptal edildi.

Japonya'da 3 gün ibadet edilecek

Japonya yeni yıla TSİ 18.00'de Budist tapınaklarında çanların çalması ile girdi.

Japon geleneklerine göre, üç gün boyunca milyonlarca Japon yeni yılın şans ve refah getirmesi için ülkedeki ibadethaneleri ziyaret edecek.

Rusya 2020'ye Türkiye ile aynı saatte, birçok Avrupa ülkesi ise TSİ 02.00'de girdi. Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişinin katıldığı açık hava partisi düzenlendi.

Gazze'de yeni yıl kutlamaları kapsamında Gazze kentinin sahilinde bir araya gelen iki Filistinli genç, Noel Baba kıyafeti giyerek ateşbaz gösterisi sundu.

Lübnan'da "Yılbaşı Devrimi"

Başbakan Saad el-Hariri'yi 29 Ekim'de istifa etmek zorunda bırakan ve bağımsız teknokratlardan oluşan yeni hükümetin kurulması talebiyle hala eylemlerini sürdüren Lübnanlılar, yeni yıla başkent Beyrut'un göbeğinde yer alan Şehitler Meydanı'nda "Yılbaşı Devrimi" adı altındaki kutlamayla girdi.

Yeni yılı kutlamak üzere akşamın erken saatlerinden itibaren Şehitler Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, şarkılar söyleyerek devrim sloganları attı.

Bu arada ülke genelinde ve özellikle de başkent Beyrut'taki meydanlarda güvenlik güçlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra sivil savunma birimleri ile itfaiye ekipleri de hazır bulundu.

ABD'nin New York eyaletindeki yeni yıl kutlamaları kapsamında Times Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, 2020'yi havai fişek gösterileri eşliğinde karşıladı.
 

 

Senegal'de 709 mahkuma yeni yıl affı

Batı Afrika ülkesi Senegal'de yılbaşı dolayısıyla 709 mahkum affedildi.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Macky Sall, yeni yıl dolayısıyla 631'i tüm suçlarından beraat edecek, geri kalanı kısmi ceza indiriminden yararlanacak şekilde toplam 709 mahkum için af yetkisini kullandı.

Samsun'da protokol yeni yıla denizde girdi

İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının merkezi her sene olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı'ydı. Güvenlik güçleri, yılbaşı kutlamaları için geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

Samsun'da devlet protokolü yeni yılı denizde karşıladı. Vali Osman Kaymak ve devlet erkanı sahil güvenliğe ait gemi ile açıldıkları denizde yeni yıla girdi. Protokol, yaklaşık 1 saat süren gezinin ardından kıyıya döndü. 

Madenciler yeni yıla yer altında girdi

Madenciler de her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılı yer altında karşıladı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki kömür ocağında çalışan işçiler, yerin metrelerce altında pasta keserek yeni yılın gelişini kutladı. Maden işçileri, girdikleri ocakta ahşap direk ve kalaslardan oluşturdukları masa başında toplandı.

Uludağ'da kayak üzerinde yeni yıla girdiler

Yeni yıl, Türkiye'nin kış turizmi merkezi Uludağ'da kar altında karşılandı. Yeni yıla kayak yaparak giren tatilciler hava fişek gösterisi de izledi.

Amatör balıkçılar yılbaşı gecesinde de bu tutkularından vazgeçmedi. Çok sayıda balıkçı, yeni yılı balık tutarak karşılamak için Galata Köprüsü'ne gitti.

Yeni yılın ilk bebeği ise Mersin'de doğdu. Akşam saatlerinde Mersin Şehir Eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gelen Pınar Dolunay, 2020'nin ilk dakikalarında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2020'nin ilk bebeğine Cennet Nur ismi verildi.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU