Martin Scorsese: Netflix'le çaresizlikten çalıştım

Yönetmen, hiçbir stüdyonun filmini finanse etmeyi kabul etmediği bir dönemde Netflix'in devreye girdiğini söyledi

Martin Scorsese, son filmi The Irishman için Netflix'le çalışmasının tek sebebinin "çaresizlik" olduğunu söyledi.

Yönetmen, mafya tetikçisi Frank Sheeran'ın gerçek hayat hikayesinin onlarca yılını anlatan gangster destanı için Robert De Niro ve Joe Pesci'yle tekrar bir araya geldi. Filmde ayrıca Al Pacino ve Stephen Graham da rol alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Irishman arkasındaki muazzam yaratıcı ekibe rağmen, filmde kullanılan son teknoloji gençleştirme efektleri için gereken bütçeye geleneksel stüdyoların ayak diretmesi sebebiyle yıllardır yapım aşaması cehenneminde mahsur kalmıştı.

The Irishman'in bütçesinin 140 milyon dolardan (yaklaşık 833 milyon TL) fazla olduğu söylenirken Scorsese, Netflix'in kimsenin yapmadığını yaparak işe dahil olduğunu belirtti.

The Hollywood Reporter'a konuşan yönetmen şunları söyledi:

Stüdyolar The Irishman'nle ilgilenmiyordu. Özellikle de filmde CGI (Bilgisayar Üretimli İmgeleme - ed.n.) kullanmak zorunda olmam nedeniyle böyle bir şeyden yeterli kâr elde edemeyeceklerini düşündüler. De Niro'yla ben 1995'teki Casino'dan bu yana film çekmemiştik ve yıllar içinde bir film daha yapmak istedik. Sonra (senarist) Eric Roth'un kendisine verdiği kitapla çıkageldi (Charles Brandt'ın I Heard You Paint Houses adlı kitabı). Bu hususta aşırı derece tutkulu ve biraz duygusal hale gelmişti. Kitabı okudum ve dedim ki, 'İşte yapacağımız şey bu'. O zaman 2009 yılıydı. (Yazar) Steve Zaillian'ı dahil ettim. Yapısı üzerinde çalıştım. Her şey planlanmıştı. Ama finansman alamadık. İşte o zaman (yönetici-yapımcı) Rick Yorn'dan bir telefon aldım, bana 'Netflix'le ilgilenir misin?' diye sordu. Benim için asıl önemli olan yaratıcı özgürlüktü. Karşılığıysa bunun internet yayın platformu olmasıydı. 'Ama sinemalarda da gösterilecek, değil mi?' diye sordum.

Kasımda Netflix'te yayımlanmadan önce, aynı ay sinemalarda sınırlı bir gösterime giren The Irishman böylece Oscar ödüllerine aday olabilecek.

Scorsese, Netflix'le neden çalıştığı sorusunaysa, "Benim açımdan, çaresizlikten" cevabını verdi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU