Ahmet Hakan: Sedat Bozkurt’un Halk TV’nin başına geçmesiyle parti tabanı Abdullah Gül’e ısındırılacak

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde “CHP çevrelerinde deniliyor ki, yeni süreçte mutabakatın merkezinde Abdullah Gül olacak” diye yazdı

Abdullah Gül / Fotoğraf: AA

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, bugün Hürriyet’teki köşesinde “Halk TV’nin başına geçen Gül’e yakın bir isim mi?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“CHP çevrelerindeki bir söylentiye göre” ifadelerini kullanan Coşkun, yazısını şöyle sürdürdü:

Deniliyor ki, Sedat Bozkurt iyi bir gazetecidir ama herkes bilir ki Abdullah Gül’e yakındır. Sedat Bozkurt’un Halk TV’nin başına geçmesiyle parti tabanı Abdullah Gül’e ısındırılacak. Yeni süreçte mutabakatın merkezinde Abdullah Gül olacak.

Gazeteci Ahmet Hakan, söz konusu dedikoduyu farklı kişilerden duyduğunu ileri sürdü.

'Halk TV CHP'nin kanalı imajından sıyrılacak' iddiası

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın yönettiği Halk TV, geçen hafta Birleşik Kralık'ta yaşayan tekstilci Cafer Mahiroğlu'na satılmış, istifa eden genel yayın yönetmeni Serhan Asker'in yerine ise göreve Sedat Bozkurt getirilmişti.

Aslı Baykal'ın kanalda yönetici olarak görevine devam ettiği belirtilirken, kanalın yeni dönemde 'CHP'nin kanalı' imajından sıyrılacağı, yeni ve geniş bir kadro, yeni stüdyolar ve yeni programlar konusunda da girişimlerde bulunacağı ileri sürülmüştü.

 

Sedat Bozkurt - Halk TV kolaj Twitter @sedattbozkurtt.jpg
Sedat Bozkurt / Fotoğraf: Twitter @sedattbozkurtt

 

Sedat Bozkurt kimdir?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Sedat Bozkurt, sırasıyla Günaydın, ANKA Haber Ajansı, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, TV 8 ve ATV'de çalıştı.

Bir dönem ATV Ankara Haber Müdürlüğü koltuğunda oturan Bozkurt, 2007'den 2018'e kadar FOX TV'nin Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU