"Mustafa Kemal" yok sattı... Yayınevi: Kitap çıkar çıkmaz tükendi

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in saat 09:05'te satışa çıkarılan 1881 adetlik özel basım "Mustafa Kemal" kitabına ilişkin yayınevinden açıklama geldi 

Yılmaz Özdil'in Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkardığı özel basım "Mustafa Kemal" kitabı çıkar çıkmaz tükendi 

Kırmızı Kedi Yayınevi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1881 adetlik özel koleksiyonun satışa çıkar çıkmaz tükendiğini belirtti.

Sabah yaklaşık iki saatlik siber saldırı ve yoğun ilgi nedeniyle sitenin bir süre işlem yapılamaz hale geldiğini belirten yayınevi, basın bildirisinde şu cümlelere yer verdi:

Sabah saatlerinde yaklaşık iki saat süren siber saldırı ve okurların yoğun ilgisi ile sistem bir süre trafiğe kapalı kaldı. IT uzmanlarının zamanında müdahalesi sonucu sistemin yeniden aktif hale getirilmesiyle saat 09.05’te arayan okurların satış işlemleri saat 12.30’da tamamlandı. Sabah saat 09.05 itibariyle toplam 54.702 kişi aynı anda Kırmızı Kedi’nin web sayfasını ziyaret ederken okur temsilcilerine düşen telefon sayısı ise 7500’ün üzerinde oldu. Sosyal medyada, kitabın karaborsaya düştüğü ve bazı internet sitelerinde 25 bin TL'ye varan fiyatlarla alıcı bulmaya çalışıldığı öne sürüldü. 

 

Özdil: Onur duyuyoruz

Yazar Yılmaz Özdil, sozcu.com.tr mikrofonlarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinin gördüğü en alçakça, en adice hem de planlı ve organize sosyal medya saldırısından bizi koruyan bizi savunan yurtseverlere çok teşekkür ederim."

Özdil, özel serinin satışa çıkar çıkmaz tükenmesine ilişkin sosyal medya hesabından da "Onur duyuyoruz" paylaşımında bulunmuştu.

Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon ise sevincini Twitter'da "Bittiiii" sözleriyle paylaştı. 

"Mustafa Kemal" özel serisi yayın çıktığı 09:05'te yoğun ilgi nedeniyle bir süreliğine yayınevinin internet sitesi çökmüş, telefonları kilitlenmişti.

Saat 10:00 sularında sitede 900 civarında kitabın kaldığı görülse de, yayınevi daha ilk dakikalarda gelen aramalara yapılan dönüşler ve internet sitesindeki satışlarda kitabın çıkar çıkmaz tükendiğini savundu.

 

DAHA FAZLA HABER OKU