Yılmaz Özdil’in 2 bin 500 TL’lik kitabı satışa çıktı: Bir saatte 900 adet satıldı

Sözcü yazarı Özdil’in 1881 adet basılan ve saat 09:05’te satışa çıkarılan özel basım “Mustafa Kemal” kitabına ilgi yoğun. Kitap satışa çıktığında Kırmızı Kedi Yayınevi’nin internet sitesi çöktü, telefonları kilitlendi

Yılmaz Özdil'in 1881 adet basılan 'Limited Edition' kitabı bugün satışa sunuldu

“Mustafa Kemal” izdihamı

El yapımı olan ve 1881 adet basılan kitap, bugün saat 09.05'te satışa sunuldu. Kitap satışa çıktığı ilk saatte yaklaşık 900 adet satıldı.

Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından Independent Türkçe'ye yapılan açıklamada, "İlk dakikada telefonlar kitlendi ve sitede akış durdu. Şu an daha ilk dakika içinde gelen aramalara geri dönüş yapıyoruz, bu hali ile tükendi diyebiliriz" denildi. 

 

Kitap satışa çıkar çıkmaz www.kirmizikedi.com'a girmeye çalışanlar ise "Bu siteye ulaşılmıyor" uyarısıyla karşılaştı. Kırmızı Kedi Yayınevi'nin internet sitesi fazla ziyaret sebebiyle çöktü, telefonları kilitlendi.

Özdil: Almak zorunda değilsin
Yılmaz Özdil, kitabın fiyatı hakkındaki eleştirilere dün köşe yazısıyla yanıt vermişti. 2 bin 500 TL'lik kitabı için "Elektrik faturası değil, doğalgaz faturası değil, almak zorunda değilsin” diyen Özdil, diğer prestij kitaplarından örnekler vermişti.  

 

M. Kemal adlı kitabın koleksiyon versiyonu elle ciltlendi. 1881 adet basılan kitapta adına ' Kasım' denilen özel bir font yaratıldı.

Kitabın iç tasarımını Joelle İmamoğlu yaptı.

DAHA FAZLA HABER OKU