Johnson istediği çoğunluğa ulaştığına göre iyimser olmak için sebeplerimiz var

Johnson'ın fırsatçılığı ve egosu onu ikinci dönemini kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya itecek. Bu, Ulusal Sağlık Hizmeti'ne (NHS), okullara ve polise daha fazla bütçe ayırabileceği anlamına geliyor

Boris Johnson çoğunluğa ulaştığı seçim zaferinin ardından Ulusal Sağlık Hizmeti ve Brexit'e odaklanma sözü verdi (AP) 

Boris Johnson seçimden önce Kenneth Clarke gibi ana akım parlamenterleri kovarak Muhafazakar Parti'yi sert bir şekilde siyasal sağa yatırmış gibi görünüyor.

İşçi Partisi kampanyası sırasında Johnson'ın tekrar seçilmesi durumunda sağcı, Trumpvari bir Muhafazakar Parti hükümeti kuracağı konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Ama bu sabah merkezde olanların iyimser olmak için sebepleri var: Tam tersinin gerçekleşmesi daha olası.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson, büyük bir çoğunluk kazanmasının ardından, her zaman öyle olduğunu iddia ettiği gibi "Tek Ulusçu" liberal bir muhafazakar olabilecek.

Artık tedirgin bir şekilde kendi partisinin sert Avrupa Birliği karşıtı kanadını kontrol etmek zorunda değil.

Gerçekten de, Muhafazakarlar dün kazandıkları yeni sandalyelere ayak uydurmak istiyorsa mavi yakalı seçmenlerin istediği sosyal muhafazakarlıkla bir araya gelen sol ekonomik politikaları da sunmak zorunda.

David Cameron'ın eski basın sekreteri Craig Oliver'ın da dün gece söylediği gibi: " Topu kapıp deli gibi merkeze doğru sürecek".

Johnson'ın fırsatçılığı ve egosu onu ikinci dönemini kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya itecek.

Bu, Ulusal Sağlık Hizmeti'ne (NHS), okullara ve polise daha yüksek bir bütçe ayırmaya dair sözlerini tutması gerektiği anlamına geliyor.
 


İşçi Partisi'nin Johnson'ın bodoslama bir Brexit'e, "Trump anlaşmalı Brexit"e doğru gittiğine dair uyarıları bile gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Bunun ötesinde, eğer İşçi Partisi parlementerleri "sağcı" sert bir Brexit istemiyorduysa Theresa May'in teklifi lehine oy vermelilerdi, böylelikle Avrupa Birliği'yle kalıcı gümrük birliği seçeneği açık kalmış olurdu, Johnson'ı da 10 Numara'dan uzak tutmuş olurlardı.

Artık Johnson çoğunluğuna sahip olduğuna göre, anlaşmasız Brexit'çilere ihanet etmeyi göze alabilir.

AB ile Britanya ekonomisini Avrupa tek pazarına biraz daha yakın tutacak bir ticaret anlaşması müzakere edebilir.

Bunu düşünmeye ayıracak zamanı da var.

Büyük çoğunluk ve güçlü kişisel programla, gelecek aralık ayına kadar bir ticaret anlaşmasının hazır olmaması durumunda geçiş döneminin uzatılmasını istemeyeceğine dair sözünü göz ardı edebilir.

Johnson'ın bir tür sosyal demokrat olduğunu söylemiyorum.

Geçtiğimiz dokuz yıl boyunca Muhafazakar Parti'nin yoksulluk konusundaki sicili hakkında bir şey yapmakla pek ilgilenmedi.

The Resolution Foundation'ın (Çözüm Vakfı) parti manifestolarına dair analizi, Muhafazakar Parti yönetimi altında sosyal yardımlardan yararlanan kişilerin, çalışanların aldığı gelir yardımı dahil, önümüzdeki yıllarda zararlı çıkabileceklerini gösteriyor.

Ne var ki, Johnson'ın bu sefer Muhafazakar Parti'ye geçen bölgelerdeki işçi sınıfı seçmenlerin taleplerini gerçekleştirmek için büyük bir teşviğe sahip olması sosyal demokratlara bir teselli olabilir.

Bu, ekonomik popülizm anlamına gelir ve ortalama gelirlere sahip insanlara daha fazla vergi ödetmeden daha iyi finanse edilen kamu hizmetleri sunar.

Bu, bizi en kötü ekonomik kayıplarımızı en aza indirmiş şekilde AB dışına çıkaracak ılımlı bir milliyetçilik anlamına da gelebilir.

Bu sabah, Johnson için maksimum siyasi iktidar anı.

Bunu nasıl kullanacak?

 

 

 Tasarımdan kaynaklanan nedenlerle kısalttığımız başlığının tamamı şöyledir:  Panik yapmayın, Boris Johnson istediği çoğunluğa ulaştığına göre iyimser olmak için sebeplerimiz var

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU