Fransa grevleri 7. gününde: Ulaşım kaosu sürüyor, Eurostar 30 tren seferini daha iptal etti

Eurostar’ın iptal kararı, hafta sonu seyahat planlarını vurdu

Genel grev nedeniyle iptal edilen tren seferleri on binlerce kişiyi etkiliyor (AFP)

Fransa içindeki seyahatlerin yanı sıra bu ülkeye ve buradan başka yerlere yapılan yolculuklarda son raddeye varan aksamalar 7. gününe girerken, ülkede genel grevin ne zaman biteceğine dair hiçbir emare görülmüyor.

Eurostar şimdi de çarşamba, perşembe ve cuma günleri (11-13 Aralık) için planlanan 30’dan fazla tren seferini iptal etti.

İptallerin büyük çoğunluğu Londra St. Pancras-Paris arasını kapsarken, Brüksel’e ve buradan dönüşlerde bazı hizmetler de kesintiye uğrayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklanan iptaller yaklaşık 20 bin yolcuyu etkileyecek. Ayın bu zamanına kadar Eurostar’ı kullanan toplamda yaklaşık 100 bin kişi aksamalarla karşı karşıya kalmış olacak.

Eurostar personelinden kimse greve katılmazken, Fransız Ulusal Demir Yolları Şirketi’nin (SNCF) çalışanı işaretçiler grevde yer alıyor.

Manş Tüneli’nden geçişleri sağlayan tren işletmecisi firmadan yapılan açıklamada, “Grev, her zamanki tarifemizi yerine getirmemizi etkileyecek, tüm güzergahlar boyunca sinyalizasyonda aksamalar bekliyoruz (…) Sonuç olarak, 13 Aralık’a kadar azaltılmış tarifeler üzerinden hizmet vereceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Tren seferleri iptal edilen yolcular, ödedikleri parayı tamamen geri alabilecek ya da söz konusu seyahat tarihinden itibaren 60 güne kadar bir başka Eurostar hizmeti için yeniden yer ayırtabilecek.

Bununla birlikte, yolcular tren biletlerinden bağımsız yaptırdıkları otel rezervasyonları ya da diğer düzenlemeler için geri ödeme isteyemeyecek ya da hizmet sağlayıcılardan erteleme talebinde bulunamayacak.

 

 

Eurostar açıklamasında ayrıca, “Paris’teki Metro ve RER hizmetlerinin yanı sıra Fransa içinde tüm güzergahlara yönelik aktarmalı seferlerde aksama yaşanacak” diye ekledi.

Paris Metro hatlarının neredeyse tamamı, en erken cuma sabahına kadar kapalı kalacak.

Fransa içinde gerçekleşen uzun mesafeli tren seferlerinin en az dörtte üçünün çarşamba günü iptal edilmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı’ysa şu uyarıda bulundu:

Kayda değer boyuttaki grev Fransa çapında sürüyor. Devam etmekte olan iptallerin yanı sıra tren, Metro, otobüs ve tramvay hizmetlerindeki büyük gecikmelerle birlikte bu eylem, her şeyden önce ulaşım ve kamu hizmetlerini etkiliyor.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe'nin ayrıntılı tasarıyı çarşamba gününe kadar açıklamayacak olmasına rağmen, söz konusu grev emeklilik reform planına karşı tepki için 5 Aralık’ta başladı.

Sendika üyeleri, yeni yasa teklifinin içeriğinde, emeklilik yaşını uygulamadaki 62 yaşın üstüne çıkarma ve emeklilik maaşını düşürme maddelerinin yer almasından endişe duyuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU