Celal Şengör: Elin dangalağına organ bağışlayıp onu yaşatmanın anlamı yok

Prof. Dr. Celal Şengör, organ bağışına karşı olduğunu söyledi

Prof. Dr. Celal Şengör

Prof. Dr. Celal Şengör’ün, Halk TV’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın sunduğu ‘Şimdiki Zaman’ adlı programdaki sözleri tartışma yarattı. Organ bağışına karşı olduğunu belirten Şengör, “Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar” dedi. 

Şengör'ün sözleri hem sosyal medyada hem de tıp dünyasında tartışmaya neden oldu. 

Pekçok kullanıcı, Şengör'ün sözlerine tepki gösterdi. 

Armağan Çağlayan, "Neresinden baksanız sorunlu bir açıklama bu. Kadavra olarak bedenini bağışlamayı tercih edebilir. Ama dini sebepler ile organ bağışının çok çok az olduğu bir ülkede, bir “kanaat önderi” olarak bu açıklamayı yapamazsınız! Yazık değil mi organ bekleyen insanlara, çocuklara?" diyerek tepkisini gösterdi.

 

 

Gülben Ergen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İyilikle düzelmekten başka şansı olmayan düzenin tam ortasında, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, organ bağışıyla ilgili söylediklerine #Pes" dedi.

 

 

Gazeteci Ali Topuz da, "Celal Şengör'ü çok takdir ettim. Organlarını insanlıktan uzak tutma kararı ne kadar övülse az. Düşünsenize tutamadığınız bi diliniz var. Üç ayda bir saçmalıyorsunuz. Quarterly idiot der elin damgalaği maazallah. Ha, dangalak hep elindir, biz dahilere göre" dedi. 

 

 

Müzik eleştirmeni Naim dilmener de, " Celal Şengör’ün organ bağışı için söyledikleri münasebetiyle: Bir kısım insan, layıkıyla yaşlanmama konusunda yeminli" diyerek tepkisini gösterdi. 

 

 

Türkiye’de yaklaşık 30 bin organ nakli bekleyen hasta var

Son rakamlara göre Türkiye’de 30 bine yakın organ nakli bekleyen hasta var. Her yıl bu listeye 4 bin hasta ekleniyor. 

Şengör daha önce de kendi dışkısını yediğini söylemişti

Açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Celal Şengör, daha önce katıldığı bir programda, “Kendi dışkınızı hiç yediniz mi?" sorusuna "Yedim. Özellikle insan dışkısı acıydı cevabını vermişti. 

Bilim Akademisi Üyesi de olan Şengör, Avusturya Bilimler Akademisi’ne (The Austrian Academy of Sciences) üye seçilmişti. 

Aynı zamanda her fırsatta dile getirdiği asker sevgisi yüzünden de sık sık eleştiriliyor. Şengör Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki 2006-2007 açılış töreninde "arz ederim" diye bitirdiği konuşması ve "emrettiler geldim" dediği için o dönem eleştirileri üzerine çekmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU