Nijerya'nın John Wick'i Netflix'te fırtınalar estiriyor

Afrika ülkesindeki yolsuzluk ve adalet konularına da değinen film, platformun en çok izlenenler listesinde üç numaraya tırmandı

Nijerya'nın finans teknolojisindeki ileri gelenleri, Kara Kaplı Defter'ın çekilmesi için fon sağlamış (Netflix)

Her şeyden bıkmış eski bir tetikçi, sevdiği birinin intikamını almak için terk ettiği yeraltı dünyasına geri dönmek zorunda kalır... Bu, John Wick'in konusu değil. Nijerya yapımı yeni suç ve gerilim filmi Kara Kaplı Defter (The Black Book), cesur ve ilgi çekici konusu sayesinde dünya çapında Netflix listelerinin zirvesinde yer alıyor. 

Pek çok ülkenin Netflix listesinin zirvesinde 

Editi Effiong imzasını taşıyan filmin yapımı 4 yıl sürdü. 1 milyon dolarlık bütçeye sahip gerilim, geçen hafta Netflix'te gösterime girmesinden bu yana hızla en çok izlenenler listesinde yükselmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kara Kaplı Defter, Netflix'in 25 Eylül ve 1 Ekim arasında en çok izlenen filmlerden biri oldu. Yayın platformunda iki haftadır gösterimde olan film, 11,2 milyon kez görüntülendi ve toplamda 14 milyon 100 saat boyunca izlendi.

69 ülkede en çok izlenen 10 film arasında yer alan Kara Kaplı Defter, ilk gösteriminden bu yana Yunanistan, İsrail, Jamaika, Kenya, Lüksemburg, Güney Kore, İsveç ve Nijerya gibi ülkelerde zirveye yerleşti. Kara Kaplı Defter, Netflix'in dünyada en çok izlenen üçüncü filmi konumunda.

Nijerya'nın gerçekçi bir portresi

Netflix, Türkiye'de henüz ilk 10'a girmeyi başaramayan filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Haksız yere suçlanan oğlu için adaleti kendi sağlamaya karar veren, yas içindeki bir papaz yardımcısı, yozlaşmış polis çetesine karşı mücadele verir.

Effiong, Kara Kaplı Defter'de günümüz Nijerya'sının başına bela olan sosyo-politik meselelerin gerçekçi bir resmini çiziyor. Yönetmen filmin kurgusal arka planını, uyuşturucu kaçakçılığının karanlık dünyasını ve ulusu suçla şekillendiren güç hiyerarşilerini vurgulamak için kullanıyor.

Ülkede tartışma yarattı

Gösterime girdiğinden bu yana film, sürükleyici konusu, güçlü performansları ve sosyal içerikli mesajıyla hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgüler aldı.

Film ayrıca Nijerya'da yolsuzluk, adalet ve kefaret konularında tartışmalara yol açtı.

Richard Mofe-Damijo, Ade Laoye, Bimbo Akintola ve Sam Dede'nin başrolleri paylaştığı film, Netflix'te yayında.


Independent Türkçe, SlashFilm, CultureCustodian

DAHA FAZLA HABER OKU