Sinemada yaz sezonu başladı: Yeni aksiyon komedisi gişenin zirvesinde

Ryan Gosling'le Emily Blunt başrollerde

Prömiyerini SXSW festivalinde yapan aksiyon komedisi eleştirmenlerden geçer not aldı (Universal)

Dublör (The Fall Guy) bu hafta sonu gişede zirveye tırmanarak yaz filmleri sezonunu başlattı. 

Gösterime girdiği cuma günü 10,4 milyon dolar hasılat elde eden filmin hafta sonu 28 milyon dolar kazanacağı tahmin ediliyor. Bu rakam daha önceki tahminlerde 30-35 milyon dolar aralığındaydı.
 


Sinemaseverler tarafından beğenilen filmin, kulaktan kulağa yayılan övgüler sayesinde gelecek haftalarda daha çok izleyiciye ulaşması bekleniyor. 

Bütçesi 130 milyon dolar

Dublör'ün net bütçesinin 130 milyon dolar olduğu söyleniyor. Filmin hafta sonunda dünya çapında 25,8 milyon dolar daha kazanması bekleniyor, ki bu da küresel hasılatını 65,4 milyon dolara çıkaracak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 bini aşkın salonda gösterime giren Dublör'ün başrollerindeki Ryan Gosling'le Emily Blunt'a Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Winston Duke, Stephanie Hsu ve Teresa Palmer eşlik ediyor.

David Leitch'in yönettiği aksiyon komedisi, kayıp bir yıldızı kurtarmaya ve sevdiği kadını geri kazanmaya çalışan bir dublörü merkeze alıyor.

1980'lerin aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan filmin ardından gişe listelerinin ikinci sırasında Amazon MGM'nin Rekabet (Challengers) yer alıyor.

Zendaya'nın başrolde yer aldığı ve bir aşk üçgenini merkeze alan spor dramasının hasılatının gösterimde olduğu iki haftada sadece ABD'de 30 milyon doları aşması bekleniyor.

Yıldız Savaşları aşkı bitmiyor

25. yıldönümünde yeniden gösterime giren Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike'nin (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) hafta sonunu üçüncü sırada tamamlaması bekleniyor. 1999 yapımı bilimkurgu, 2 bin 700 salonda gösterime girdi ve sadece cuma günü 2,4 milyon dolar kazandı.

Bu hafta sonu 3 bini aşkın sinema salonunda gösterime giren korku filmi Tarot, cuma günü ve ön gösterimlerde 2,5 milyon dolar kazandı. Film bu haftanın en çok kazanan 4. yapımı oldu. 

5. sıradaysa Legendary Entertainment'ın vizyondaki 6. haftasında hâlâ yoluna devam eden filmi Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) yer alıyor. Filmin toplam hasılatı 520 milyon doları aştı.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU