Stephen King'den Netflix dizisine büyük övgü

"İzlediğim en iyi şeylerden biri"

Senarist Richard Gadd, başrolleri Jessica Gunning ve Nava Mau'yla paylaşıyor (Netflix)

O (It), Göz (Carrie) ve Medyum (The Shining) gibi meşhur korku romanlarının yazarı Stephen King, çok konuşulan yeni dizi Baby Reindeer üzerine bir makale kaleme aldı.

King, bu hafta başında resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu: 

London Times'da Baby Reindeer hakkında bir makalem yayımlandı. Böyle harika bir dizi hakkında yazdığım için bana ödeme yaptıklarına inanamıyorum ama yaptılar.
 


Times'daki makalede King, sadece üç hafta içinde 22 milyondan fazla izlenen popüler Netflix dizisini ele alıyor.

Dizi, kendisinin kurgulanmış bir versiyonunu canlandıran Richard Gadd'ın yazıp oynadığı tek kişilik bir oyundan televizyona uyarlandı. 

Yarı otobiyografik bir hikayeyi anlatan dizi, Martha adında bir kadın tarafından takip edilen Donny adlı komedyenin hikayesine odaklanıyor.

Kendi kitabıyla karşılaştırdı

King dizinin gücünü överek şunları yazdı: 

50 dakika ya da daha uzun sürelerde şişirilmiş çoğu dizi bölümününün aksine, Baby Reindeer'ın her biri yaklaşık 30 dakika olan bölümleri kısa ve çevik bıçak darbeleri gibi.

King, 7 bölümlük diziyi şimdiye kadar izlediği "en iyi şeylerden biri" diye tanımladı. Usta korku yazarı ayrıca diziyi, 1987 tarihli gerilim romanı Sadist'le (Misery) karşılaştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1990'da James Caan ve Kathy Bates'in başrollerini paylaştığı bir filme uyarlanan Sadist, araba kazasının ardından eski bir hemşire tarafından kurtarılan bir roman yazarının hikayesini anlatıyordu. 

Kar fırtınasına yakalanan yazar kaza geçirince, bir numaralı hayranı olduğunu iddia eden Annie Wilkes adlı kadın onu bularak ücra bir yerdeki evine getiriyor.

Yollar karla kaplı ve telefon hatları da kesikken, kırık bacaklar ve çıkık bir omuzla kalakalan yazar Paul Sheldon, Annie'nin evinde kapana kısılıyor.

"Çaldığımı düşüneceklerdi"

King, iki hikayenin benzerliği hakkında şöyle dedi: 

Tanrı'ya şükür romanım önce çıktı, yoksa insanlar onu Richard Gadd'dan çaldığımı düşüneceklerdi.

Dizinin önemli çıkarımlarından biri hakkında konuşan King şu yorumu yaptı: 

Baby Reindeer'ın en büyük hediyesi (buna hile demeyeceğim) Donny'nin tacizini bildirmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamamızdı.

King sözlerine şöyle devam etti: 

Donny içten içe bunu hak ettiğine inanıyor. Onun için sabırsızlıktan ziyade empati duyuyoruz ve Martha için de empati duymaya başlıyoruz.


Independent Türkçe, GamesRadar, NME, BoredPanda, Times

DAHA FAZLA HABER OKU