Yeni Netflix filmi erotizmi ana akım sinemaya geri getirdi

Phoebe Dynevor ve Alden Ehrenreich'in başrollerini paylaştığı gerilim için "yılın en seksi filmi" deniyor

Filmin başrolünde Bridgerton'dan tanınan 28 yaşındaki Britanyalı aktris Phoebe Dynevor var (Netflix)

Chloe Domont'un ilk filmi Fair Play, ocakta Sundance Film Festivali'nde büyük yankı uyandıran ilk gösteriminden bu yana övgü dolu eleştirilerle karşılandı. 

80 ve 90'ların erotik gerilimleri gibi

New York'ta geçen film, Phoebe Dynevor ve Alden Ehrenreich'in canlandırdığı iki kişinin hayatlarını karmaşık bir şekilde kesiştiriyor. İkilinin hikayesi, romantik bir ilişkinin inceliklerini keşfederken gelişiyor. 

Bazıları filmi 1980 ve 1990'ların yok olmaya yüz tutmuş "erotik gerilim"lerine benzetti.

Netflix, filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Kıran kırana rekabetin yaşandığı yatırım fonunda gerçekleşen beklenmedik bir terfi, yeni nişanlanmış genç çiftin arasındaki romantizmi öldürür ve onları ayrılığın eşiğine getirir.

Fair Play arzu, zenginlik ve kıyasıya kariyer seçimlerini derinlemesine inceliyor ve günümüz filmlerinde pek rastlanmayan en mahrem sahneleri göstermekten çekinmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen Domont, Collider'dan Steve Weintraub'a verdiği röportajda finansörlerin ve yapım ekibinin, ilişkinin daha "fiziksel" yönlerini göstermekten çekinmeyen senaryoyu ilk okuduklarında nasıl tepki verdiklerini anlattı.

36 yaşındaki yönetmen sözlerine şöyle başladı:

Dürüst olmak gerekirse, bu filmi hemen anlayan, vizyonumun arkasında duran ve şaşırtıcı bir şekilde sorgulamayan yapımcılar ve finansörlerle tanıştığım için kendimi gerçekten şanslı ve minnettar hissediyorum.

"O sahnelerin önemini anladılar"

Filmin cinsel doğası konusunda geri adım atmak zorunda kalacağını düşündüğünü anlatan Domont, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama öyle olmadı. Bunlar yaptığım filmi anlayan, o sahnelerin önemini ve keşfettiğim güç dinamiği mücadelesine nasıl hitap ettiğini anlayan insanlardı. Film için doğru insanları bulmuş olmam da bunu benimle birlikte yapmalarından kaynaklanıyordu.

100 üzerinden 86 puanda

Sinema yazarlarından olumlu yorumlar alan Fair Play, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 86 gibi yüksek bir puana sahip. 

139 eleştirmenden 120 tanesi filmle ilgili olumlu yorumlarda bulundu.

Fair Play, 6 Ekim'de Netflix'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, Collider, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU