Donald Trump gibi kokmak için kim 99 dolar öder ki? İsyan kokusu isteyen var mı?

Yeniden aday olmaya ve dolandırıcılık davasında 355 milyon dolar tazminat ödemeye hazırlanan eski ABD Başkanı, saçları havaya taranmış kafa şeklinde tıpasıyla, kadın ve erkek kokusu çıkardı. Victory47 gerçekten de her yere saçılan bir hit olabilir mi?

Donald Trump yeni parfümü Victory47'ı piyasaya sürdü  (The Independent'a sağlandı)

Hayatım boyunca göreceğim ünlü kokulu en acayip ürünün Gwyneth Paltrow'un Goop adlı internet sitesinde pazarladığı 75 dolarlık This Smells Like My Vagina (Vajinam Gibi Kokuyor) adlı mum olacağını sanıyordum. Fakat dibe doğru yarışta hiç kimse Donald Trump'ın kullandığı nükleer seviyelerdeki toksik cüreti geçemez.

Eski ABD Başkanı'nın, 355 milyon dolar para cezasına çarptırılmasına ve Cumhuriyetçi Partili eski Kongre Üyesi Adam Kinzinger tarafından pis kokulu diye nitelendirilmesine verdiği hızlı cevap, Victory47 adlı yeni parfümün hem erkek hem de kadınlara yönelik versiyonlarını şişesi sadece 99 dolara piyasaya sürmek oldu. Bu ismi tam anlamıyla cüretkar (bazıları hayalperest diyebilir) bir bağlama oturtmak gerekirse ABD'nin bir sonraki seçilmiş başkanı, siyasi soyağacında 47. sırada yer alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ve Trump aday adayları arasında başı çekse de henüz adaylığı garantilemedi ve bir dizi başka davayla da karşı karşıya. Dolayısıyla "işin içinden Trump kokusuyla sıyrılmak", bir otel kodesinde tatil yapmak anlamına gelebilir.

Kendisi efsanevi bir "girişimci" olabilir ama Trump kokudan servet kazananların her zaman, Keira Knightley, Adam Driver, Juliette Binoche ve Marilyn Monroe (yatakta üstündeki tek şeyin Chanel No 5 olduğunu söylediğini herkes bilir) gibi tartışmasız güzel kokan ünlülere bel bağladığını fark etmemiş gibi görünüyor. Bu yarı tanrılardan birinin sunduğu parfümü sıktığınızda, onların cazibesinden küçük bir yıldız tozu serpintisi almaya talip olursunuz.

Parfümcülerin asla yapmadığı şeyse yakın zamanda başka bir Cumhuriyetçinin, blenderda karıştırılmış "koltuk altı, ketçap, popo ve makyaj" kokusunu buram buram yaydığını söylediği birine yönelik bir kampanyaya odaklanmaktır.

 

Yok artık!! AMAN TANRIM!

Donald Trump şişesi 99 dolara kolonya ve parfüm satıyor. Adı da Victory47.
Nasıl koktuğunu sadece hayal edebiliyorum.

Ben naftalin ve balzamik vinegret diyorum.

 

Bunu göz önünde tutarsak Trump'ın Victory47 parfümünün metin yazarları Pulitzer Kurgu Ödülü'nü kazanmayı hak ediyor. Metin yazarları "Narenciyenin keskin açılışı sedir kalbine karışırken zengin bir deri ve amber bazıyla desteklenmesi, hükmeden bir duruş yaratıyor" diye methiyeler düzüyor.

Bu parfüm "güç sahipleri, yön verenler ve tarih yazanlara göre... Biraz Victory sürün ve adım attığınız her odanın sahibi olun". Tabii, kesinlikle; eğer duyguları katılaşmış bir adamın, destekçilerini Kongre Binası'nı basmaya teşvik etmesini "tarih yazmak" olarak sayarsanız, sonraki durakları hapishane hücresi olur.
 


Pazarlamacılar akıllıca davranarak şişenin tuhaf, altın bir homunkulus Trump kafası şeklindeki "koleksiyoncu kapağını" tamamıyla tarif etmeye çalışmaktan kaçınıyor. Yine de bundan binlerce yıl sonra antik bir ülkeden gelen bir gezginin bu şişeye rastlayacağını ve hâlâ ayakta kalan, saçları havaya taranmış altın kafaya ve "Parfümü içinize çekin ey güçlüler ve umutsuzluğa kapılın!" diyen etikete dikkat çekeceğini düşünmek hoşuma gidiyor.

Kadınlar da Trump'ın sedir kalpli cömertliğinin dışında bırakılmıyor fakat kadın versiyonu altın bir "T" kapağıyla geliyor; yani hanımlar biraz Eau d'Insurrection (isyan kokusu) sıkmak istediği her seferde Donald'ın kafasını çekip çıkaramayacak.

Bize bu kokuyla "bir parfümden daha fazlasını; bir beyanı sürdüğümüz" söyleniyor. Kesinlikle öyle: Marjorie Taylor Greene hayranı olduğunuzu, Roe-Wade'i ortadan kaldırmak istediğinizi ve cinsel organınızdan yakalanmayı umursamadığınızı ilan eden bir koku bu.

Ama hepsinin arasında en güzel ayrıntı küçük puntolarda saklı. Satıştaki Trump ürünlerinin (Kanye'nin Yeezy'lerini andıran, 399 dolarlık yüksek tabanlı yeni altın Never Surrender da dahil) bütün fotoğraflarında sorumluluğun reddedildiği şu ifade yer alıyor:

Sergilenen görseller yalnızca tanıtım amaçlıdır ve ürünün birebir tasviri olmayabilir.

Ayrıca paranızı, Haziran 2024'e kadar gönderilmeyecek ürünlere vermeniz isteniyor. Siyasette bir hafta uzun bir süreyse, Amazon'un aynı gün sevkıyat yaptığı tüketici dünyasında 4 ay sonsuzluk demektir.

Bundan daha uçuk tek parfüm projesinin, Vladimir Putin'in Dior'un Poison'ını (Zehir) yeniden piyasaya sürmek üzere anlaşması olacağını söylemek yanlış olmaz.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU