Ben Demokratım: İşte bu yüzden Biden yerine Trump'a oy vermeyi tercih ederim

Benim için bu seçim, Joe Biden'ın kasımda oyumu kazanmak için ne yapabileceğiyle ilgili değil. Oyumu kaybetmek için çoktan yaptıklarıyla ilgili

Donald Trump, Filistin ve Müslümanlarla ilgili konularda daha iyi olmayabilir ama daha kötü de olamaz (Reuters)

7 Ekim'deki vahşet olayları patlak verdiğinde herkes İsrail'in Hamas'a karşılık vereceğini biliyordu. Çocuklarımın Filistinli Hıristiyanlardan oluşan geniş ailesini etkileyecek bir misillemeye kendimi hazırladım ve Gazze'deki Müslüman kardeşlerimin birkaç kişinin kötücül eylemleri yüzünden acı çekmemesi için dua ettim. Ama işlerin bu kadar kötüye gideceğine dair hiçbir fikrim yoktu.

Şimdiyse İsrail'in küresel sahnede 4. sıradaki ordusu ve muhtemelen dünyanın en iyisi olan istihbarat teşkilatı sayesinde, enkaza dönmüş Gazze'nin dehşetini görüyoruz. Hayvan yemi yemek zorunda kalan sağlık görevlilerini ve kıtlık riski altındaki çocukları duyuyoruz.

Beklenmedik olmasa da İsrail'in bu kadar korkunç bir toplu cezalandırmaya girişmesi tam bir şok etkisi yarattı; Uluslararası Adalet Divanı bile İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı soykırım uyguladığı iddiasını daha ileri düzeyde değerlendirmek üzere yargı yetkisini kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetimin (ve başkanımın) vergilerimi, bir halkı gerçek zamanlı yok etmek için kullanılan bombalarla askeri yardımların tedarik edilmesini sağlama amacıyla kullandığını görmek bana ayrı bir kabus ve dehşet yaşatıyor. "Biden'ı Terk Edin" kampanyası başlatılıp ya ateşkes ilan etmesi ya da kasımdaki seçimde oy kaybetme riskini göze alması ültimatomu verildiğinde onbinlerce erkek, kadın ve çocuk çoktan öldürülmüş, canlı canlı gömülmüş ya da enkaz altında kaybolmuştu.

ABD yönetiminin bu zararları veren herhangi bir ülkeye yardım etmesi akıl almaz ve affedilemez olmaya devam ediyor. Bana göre bu devlet destekli terörizmle aynı şey. Fakat kınama ve bunun sonuçları nerede?

Birçok Demokratın, Joe Biden'ın kasımda kaybetmesi halinde bizi bekleyen tehlikeyi hatırlattığını duyuyorum. Ancak Müslüman ve Yemen asıllı Amerikalı bir kadın olarak bana ya da topluluğuma, Trump'ın ikinci kez başkan olmasının sonuçlarını anlamadığımızı varsaymaktan daha büyük bir hakaret olamaz. Müslümanlara yönelik seyahat yasağında 4 yıl boyunca yaşadım ve Donald Trump'ın yeniden iktidara gelmesi halinde bu yasağın tekrar yürürlüğe gireceği tehdidiyle karşı karşıya kaldım. İnanın bana, anlıyorum.
 


Barınma, eğitim, işgücü, sağlık hizmetleri ve kadın hakları gibi meselelere ilişkin tutkulu hislerime dayanarak 2020 seçiminde Bernie Sanders'ın adını yazan bir Demokratım. Ancak bunun kötünün iyisi meselesi olduğuna inancım tam. Ve son olaylar ışığında, Trump başkanlığı süresince oyumuzu kaybedecek milyonlarca şey yapsa da bütün dünyada, 30 binden fazla Filistinlinin katledilmesinden daha büyük bir kötülük yok. Ve bu Biden'ın gözetiminde yaşandı.

Demokratların artık söylediğini duymadığımız şey "Vicdanınızla oy verin" lafı. Eğer bunu yaparsak Biden kasımda kazanamaz.

Trump, Filistin ve Müslümanlarla ilgili konularda daha iyi olmayabilir ama daha kötü de olamaz. Amacımız Filistin'e karşı önemli ölçüde daha olumlu davranacak bir başkanı göreve getirmek değil; bunun imkansız olduğunu biliyoruz. Alternatifin daha iyi olmadığını biliyoruz.

Ancak Amerikan halkı olarak bize ve Filistin halkına ihanet eden birini (aktif bir şekilde bir soykırımı finanse ettiğine inandığım birini) cezalandırdığımızdan emin olmalıyız. Biden bu topraklardaki en yüksek makamda ikinci bir dönemle ödüllendirilmeyi hak etmiyor. Siyasetçileri kararlarının sonuçlarından dolayı sorumlu tutmalıyız. İlkelerimiz uğruna siyasetçileri ve partileri terk etmeye istekli olmalıyız.

Michigan'daki sonuçlar bunun çoktan başladığını gösteriyor. Şubattaki önseçimlerde Michigan'da Trump'a oy veren seçmen sayısı, Biden'a verilen oylardan ve "kararsız" oyların toplamından daha fazlaydı. Biden kalıcı ateşkes çağrısı yapmamaya devam ettikçe benim gibi seçmenlerin artık parti çizgilerini aşmaya istekli olmasıyla birlikte, bunun daha düşük pozisyonlar için yapılan yarışlardaki oyları etkileme ihtimali de artacak. "Kim Olursa Olsun Mavi"ye oy vermek yerine ateşkes yanlısı adaylara oy vermeye hazırız.

Bizim için bu seçim, Biden'ın kasımda oylarımızı kazanmak için ne yapabileceğiyle ilgili değil; oylarımızı kaybetmek için çoktan yaptıklarıyla ilgili.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU