Güney Lübnan’da bilinmeyen bir oyuncu: Ketaibu’l Izzi’l İslamiyye

Nasrallah çatışmaları durdurmak için diplomatik çözüme giden yolları kapatıyor

İsrail dün Lübnan’ın Kafr Kila beldesini bombaladı / Fotoğraf: AFP

Kendisini ‘Ketaibu’l Izzi’l İslamiyye’ olarak adlandıran bir grubun dün Şeba Çiftlikleri’ne operasyon düzenleyeceğini duyurmasıyla, Güney Lübnan’daki açık çatışma hattında yeni ve bilinmeyen bir oyuncu ortaya çıktı.

İsrail ordusu, grupla çatışmaya girerek 3 üyesini öldürdüğünü, 5 İsrail askerinin de çeşitli şekillerde yaralanarak hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grup, savaşçılarının dün şafak vakti Şeba Çiftlikleri’ndeki Ruveysat el-Alem bölgesine saldırı düzenlediğini ve bunun sonucunda üç üyenin öldüğünü ve ikisinin güvenli bir şekilde mevzilerine döndüğünü duyurdu. Açıklamada, operasyonun cuma günü aynı bölgede bir gözetleme grubunun hedef alınmasına yanıt olarak gerçekleştiği belirtildi.

Bu grubun adı Lübnan’da ilk kez duyuluyor. Hiçbir taraf grubun kimliğini, Lübnanlı mı, Filistinli mi, yoksa başka bir taraftan mı olduğunu açıklamadı. Lübnanlı güvenlik kaynakları Şarku’l Avsat’a “Bu grubun kimliği hala meçhul ve pazar akşamı itibarıyla hakkında en ufak bir bilgi yok” dediler.

Duyurudaki belirsizlik çerçevesinde güneydeki gelişmeleri takip eden Lübnanlı bir uzman şunları söyledi:

Eğer oluşumun kendini açıklama niyeti olsaydı, bu şu ana kadar yapılırdı ancak hala yapılmadı. Açıklamanın, WhatsApp ve Telegram gruplarına nasıl ulaştığı da belirsizliğini koruyor.

Öte yandan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah çatışmaları durdurmak için diplomatik çözümün yollarını kapatarak şöyle konuştu:

Lübnan cephesi Gazze'yi desteklemek ve ona yönelik saldırıyı durdurmak için kuruldu. Saldırı sona erdiğinde yeni bir durum meydana gelir." Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a karşı geniş çaplı bir savaş başlatma tehdidiyle de alay ederek şunları söyledi: "Bizi kuzey Gazze'deki yorgun, korkmuş ve mağlup olmuş tugaylarla tehdit ediyorlar. Buyurun, hoş geldiniz

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU