Eski Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'in düğününde aşı karşıtı protesto

Dünyadaki en sert pandemi önlemlerine sahip ülkelerden birinde yaşayan göstericiler "Aşı zorunluluklarını unutmayalım" mesajı verdi

Çift, az kişinin katıldığı bir törenle dünyaevine girdi (George Heard/New Zealand Herald/AP)

19 Ocak 2023'te istifasını açıkladıktan sonra dünya kamuoyunun takibinden uzaklaşan eski Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bir yıl sonra yeniden gündemde.

43 yaşındaki Ardern, uzun süredir birlikte olduğu Clarke Gayford'la bugün evlendi. 

Ardern'in sözcüsü, törenin başkent Wellington'dan 310 kilometre uzaklıktaki Kuzey Adası'nda yer alan bir üzüm bağında gerçekleştirildiğini bildirdi. 

ardern

Ardern ve eşi bu fotoğrafı medyaya servis etti (Felicity Jean Photography/AP)


Ülkenin haber sitelerinden Stuff, düğünde 50 ila 75 davetli olduğunu duyurdu. Misafirler arasında Ardern'in halefi Chris Hipkins de yer aldı. Yorgunluk gerekçesiyle bırakılan başbakanlığı devralan 45 yaşındaki siyasetçi, şu anda anamuhalefete liderlik ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan törenin gerçekleştirileceği mekanın önünde polis, aşı karşıtı protestocuları buldu. Az sayıdaki gösterici, duvarlara yapıştırdıkları posterlerle tepkilerini gösterdi. Birinin elindeki dövizde "Aşı zorunluluklarını unutmayalım" yazdığı görüldü.  

Merkez sol politikalar izleyen Ardern, sert Kovid-19 önlemleriyle dünya gündemine girmişti. 

2019 mayısında nişanlanan çift, 2022 başlarında evlenmeyi planlasa da Yeni Zelanda'daki sert pandemi tedbirlerini gerekçe göstererek bu töreni ertelemişti. 

Ardern erteleme kararını açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı: 

Hayat böyle. Binlerce Yeni Zelandalıdan farklı olmadığımı söyleyebilirim.

47 yaşındaki Gayford'dan 2018'de çocuğu olan Ardern, küçük kızı Neve'i doğumundan birkaç ay sonra Birleşmiş Milletler zirvesine götürerek dikkat çekmişti. Aynı zamanda bir ülkenin lideriyken çocuk sahibi olan iki kadından biri olmuştu. Diğer kişiyse eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto. 

 

Independent Türkçe, Reuters, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU